Eladják a Kultiplexet - vége a kultúrközpontnak

Vágólapra másolva!
A bérlők feje fölött adják el a Kultiplex alternatív kulturális és szórakoztatóközpontot, a megszűnéssel az intézményben működő mozi is bezárna - közölte Sömjén Antónia, a mozielőadások és programok koordinátora az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A belső-ferencvárosi Markusovszky téren álló filmszínház az artmozihálózat tagja. A központnak helyet adó épületet a Budapest Filmtől a Kultiplex Kft. bérli, ott található a Tilos Rádió stúdiója is.

Sömjén Antónia elmondta: a Kultiplex mozi ötéves szerződést kötött a Budapest Filmmel, ebből egy év telt el. "A profilunk olyan művészfilmek vetítése, melyek az elmúlt öt évben voltak műsoron, de ma már nem szerepelnek egyik filmszínház műsorán sem" - tette hozzá a szervező.

Hangsúlyozta, hogy a Kultiplex mozi kifejezetten alternatív intézmény, sok kezdő filmesnek is lehetőséget ad, ilyen típusú mozi nincs másik a fővárosban. Nagy Jenő, az intézményt bérbeadó Cinereal Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a telek a VIII. kerületi Corvin-Szigony projekt része, ezért szóba került az épület lebontása.

A városrehabilitációs program keretében a Corvin Mozi és a Szigony utca közötti részen tíz év alatt ezeregyszáz új lakást építenek, ezernégyszázat felújítanak, és több mint ötvenezer négyzetméteren kereskedelmi és üzleti területet alakítanak ki.

"Évek óta szó van a bontásról, de nem tudom, hogy most jött-e el ez az idő" - közölte Nagy Jenő. Hozzátette, hogy "hivatalos értesítés még nem érkezett, ha azzá válik, az intézménynek föl kell bontania a bérleti szerződést a Budapest Filmmel". Sömjén Antónia hangsúlyozta: "Velünk senki nem beszélt, és arra sincs pontos dátum, hogy mikor bontják el az épületet."

A szervező közlése szerint problémát jelent, hogy a koncertek októberig le vannak kötve, novemberre pedig meghirdették a Gilette alternatív reklámfilm-fesztivált.