Trance-sztárinterjú - Menno de Jong: Szeretjük, amit csinálunk

Vágólapra másolva!
Az új Armin - mondják sokan Menno de Jongról trance-berkekben. A Trancetream a hollandiai Intuition-sorozat legutóbbi partyján találkozott a fiatal feltörekvő tehetséggel. Interjú.
Vágólapra másolva!

Mikor indítottátok útjára az Intuition Event sorozatot?
- Az első Intuition Eventtel igazából a hasonló nevű kiadó születését ünnepeltük 2005. április másodikán. Olyan neveket láthattunk vendégül, mint Talla2XLC, Kyau and Albert és Galen Behr, mellette persze játszottak az Intuition-dj-k, vagyis Jonas Steur, Leon Bolier, Kimito Lopez és jómagam.

Mit érdemes tudni az Intuition partysorozatról?
- Igazából az egész a Trance.nu partyjaival vette kezdetét. Ezeket közösen szerveztük Tim van Waarddal (Afterhourpower, Trance.nu), összesen hármat. Közben Paul Moelandsszal közösen megalapítottuk az Intuition Recordings nevű kiadót. Ez volt az a pont, amikor úgy gondoltuk, hogy cseppet sem lenne kevésbé izgalmas egy Intuition-partyt is szervezni. A dolog szerencsére jól sült el. Így jött, hogy folytassuk az Intuition-esteket, amivel az egész koncepció teljessé vált. Alapnak ott a kiadó, erre épül a rádióműsor, a partysorozat és persze egy rakás trance-dj.

Hogyan választjátok ki a várost és a helyet?
- A várost illetően mindig arra törekszünk, hogy könnyű legyen megközelíteni és/vagy az ország központjában legyen. Helyszínt választani már nehezebb. A trance kitűnő hangzást, megfelelő fénytechnikát és hozzá illő hangulatot igényel. Néhány helyen már megtaláltuk mindezt, különösen a hágai Asta klubban.

Tervezitek, hogy az Intuition-esteket Hollandián kívül más országokba is elviszitek?
- Valamikor biztosan eljön ez a pillanat. Természetesen már eszünkbe jutott, hogy más országokban is fellépjünk e koncepció keretében. Talán 2008-ban már beszámolhatunk az első ilyen buliról.

A legutóbbi Intuition Event igazán különleges volt...
- Akik ott voltak, azok sorozatunk egyik mélyebb darabjának lehettek részesei. Olyan dj-k voltak ezúttal vendégeink, mint Perry O'Neil és Miika Kuisma, akik főleg progis felvételeket játszanak. És ezúttal Jonas Steur és Nic Chagall is, akik a trance "mélyebb" oldalait mutatta meg. Nagyszerű és egyben barátságos buli volt, az Intuition-partyk egyik bensőséges helyszínén, az utrechti Club Poemában.

Az internetes fórumokban sokan úgy emlegetnek, mint az "új Armint". Mit gondolsz erről?
- Jóleső összehasonlítás, hiszen Armin sikert sikerre halmoz, és egyben olyasvalaki, aki pályám során végig nagy hatással volt rám. Másfelől remélem, hogy az emberek azt is észreveszik, hogy az Intuitonnak megvan a saját hangzásvilága. Erre a hangzásra ugyanis nagyon büszkék vagyunk.

Mi a helyzet az alkotói munkával? Új felvételek, új album, mixcédé?
- Első mixlemezemen már csak az utolsó simítások vannak hátra. Erre kerül föl új szerzeményem is, melyet Myth név alatt követtem el. A Fundamental Recordings egy ep-t is megjelentet, ezen a Sjamaan, a Sparkles és az Orbit is szerepelnek. Az új Menno de Jong-felvétel pedig a Nolthando,és van egy közös munka is Re:Locate-tel, ami Solid State néven fut. És ezek mellett persze rengeteg nagyszerű és különleges cucc lesz még a lemezen.