Az első breaker Motörhead-pólóban - Circuit a Monóban

Vágólapra másolva!
Szombaton a Monóban a berlini exmetálos Circuit Breaker osztja az ütemet, a Nubeatz Boutique Breakbeat Massive sorozatának Special kiadásán.
Vágólapra másolva!

Jochen Guehlkét, Circuit Breakert, vagyis a belvárosi Mono Klub most szombati sztárvendégét a breakrajongóknak aligha kell bemutatni, de a többiek miatt talán nem haszontalan szólni róla.

Berlini barátunk nem ma kezdte az dj-ipart. Megunva a metálzenekarokat, egyúttal rákattanva a korai break-electro-hangzásra már 1987-ben megvette az első pár lemezjátszóját, akkor, amikor ez még nem volt annyira menő - és valószínűleg ő volt az első breaker Motörhead-pólóban Németországban.

A kezdeti sikereken felbuzdulva, a kilencvenes évek elején elkezdte berendezni házi stúdióját, s első albuma 1995-ben jelent meg, melynek zenéit ambient-, techno-, triphop- és persze breakalapokból merítette.

Circuit Breaker azóta sem pihen, diszkográfiája több mint százötven kiadványt tartalmaz. Világszerte a breakbeat legnagyobb, legfontosabb kiadóinál jelentette meg munkáit, például a Lot49-nél (Meat Katie kiadója), a Vertical Soundnél, Release-nél, Money Shotnál, a Tagstánál, a Streetwise-nál, és persze a saját labelénél, a Viperjive-nél.

Producerként többféle stílus felé nyitott, számos előadóval dolgozott már együtt, néhány a teljesség igénye nélkül: Miss Yetti, Tanith, Dr. Motte (a berlini Love Parade kitalálója). Zenéi különböző válogatásokon olyan előadók számaival szerepeltek együtt, mint a Chemical Brothers, a Prodigy, vagy épp Fatboy Slim.

Figyelemre méltó, hogy jópár Prodigy-koncert felvezető dj-je, játszott együtt Adam Freelanddel, Meat Katie-vel, Rennie Pilgremmel, Aquasky-jal, Si Beggel. A világon szinte már mindenhol pörgette a lemezeket, rezidens a berlini Dangerous Drums partykon és Zürichben is. Munkásságának kötelező darabja például a Life After Death és Don't Give, Two Souls.

Circuit Breaker tehát Monóban lép föl április első szombatján, a Nubeatz Boutique Breakbeat Massive sorozatának Special kiadásán. Két magyar dj-kísérője Metha és Lnf lesz. A belépő Mono-tagságival egy ezres, anélkül kétszázzal több.