Három hónap három fesztiválja - jön a Chemical Brothers

Vágólapra másolva!
Fellépődömping, audiovizuális ingerek a szabad ég alatt, egybefolyó nappalok és éjszakák. Az idei nyáron elkényeztetnek minket többnapos bulikkal: a kultusszá lett Sziget szervezőgárdája a Balaton-part meghódítására is készül Kruderrel és Dorfmeisterrel, a No Man's Land progresszív elektronikus zenei és zsonglőrfesztivál pedig már júniusban lezajlik. És úgy tűnik, jön a Chemical.
Vágólapra másolva!

Harmadízben rendezik meg a 2004 nyarán Neszmélyen, még családias hangulatban debütált No Man's Land Fesztivált (június 20-24). Egy évvel a kezdés után, Dabason, a fenyőliget övezte helyszínen már 2500-an sereglettek össze, és most, a tavalyi szünet után újraéled a Senkiföldje.

Az idei eseményt vadregényes környezetben képzeljük el, az Egerszalóki-tó mellett, több mint kétszáz madárfaj társaságában, alig néhány kilométerre a gyógyító hévízforrástól. "A No Man's Land Fesztivál az első olyan pszichedelikus zenei fesztivál Európában, amely fő profilján kívül még ennyi más zenei stílust felvonultat" - állítja Mihovics Pálma szervező.

A fullon psytrance kedvelőit többek között a Silicon Sound és Iaia jegyezte Even 11 és a Human Blue live actje várja, míg a pszichedelikus szintéren Cosmo és Stranger live-ja mellett a hazai szcéna színe-java képviselteti magát, a Para Haluval az élen.

Örülhetnek a progresszív zenéket szeretők is, Son Kite és Vibrasphere minden bizonnyal nem fog csalódást okozni, és akkor még nem is említettük a minimál-electro-techhouse felhozatalt. Son Kite minimálprojektjével, a Minilogue-gal is színre lép, valamint eljön az Extrawelt formáció és a honi Polymorphin csapat, a dj-k közül pedig Isu és Chrom mellett Nagára és Betára is számíthatunk.

No Man's Landen a törzsi és akusztikus hangzásban sem lesz hiány, erről a világzenei színpad fellépői és a tűzzel-buzogánnyal-meteorral felszerelkezett előadócsoportok fognak gondoskodni.

Forrás: [origo]

A No Man's Land helyszíne

Szabadon a strandon

Az új balatoni elektronikus fesztivál hetek óta téma a fórumokon, miközben a rendezvény hivatalos oldalát egyelőre hiába is keressük a neten. A fesztivált a Sziget programiroda, azon belül a Volt Produkció szervezi, a helyszín pedig a zamárdi szabadstrand lesz, amely tavaly az EFOTT-nak adott otthont.

Még nem eldöntött, hogy Balaton Groove avagy Balaton Beats néven jegyzik-e az eseményt, az viszont már biztos, hogy július 12. és 15. között érdemes lesz a Balaton-partra látogatni. A négynapos fesztiválon három szintér (nagyszínpad, aréna, terasz) élő koncertjei és dj-szettjei között válogathatunk, a neves külföldi és hazai fellépők mellett egy titokzatos szupersztárral is előrukkolnak a szervezők.

Kruder & Dorfmeister duója mindenesetre igazi csemegének ígérkezik, csakúgy, mint a Szigeten nagy sikerrel fellépő Basement Jaxx és a funky/soul stílusban etalonnak számító Brand New Heavies koncertje. Az arénában többek között Adam Freelandel, Roger Sanchezzel, és Hernán Cattáneóval találkozhatunk, míg a naplementében a teraszról ajánlott gyönyörködni, könnyed-latinos zene mellett (José Padilla, Bebel Gilberto, Nouvelle Vague).

Forrás: [origo]

Adam Freeland

Még több, még nagyobb

Az idei Sziget Fesztivál (augusztus 8-15.) nagyobb költségvetéssel, több sztárral, és a szervezők reményei szerint még több emberrel múlja felül a tavalyi nyarat - a megszokott jegyáremelés mellett. Szinte biztos, hogy itt lesz a The Killers, a The Good, The Bad And The Queen és Pink, a britpop üdvöskéi (Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs) viszont nem jönnek el.

Az elektronikus zene rajongóit a három évvel ezelőtti, mogyoródi Gluglu fesztiválon emlékezetes show-t produkáló Chemical Brothers augusztus 9-én fogja kezelésbe venni. A fiúk több mint tíz éve vannak az elektronikus tánczene élvonalában, fellépéseik egyszerre nyújtják a party és a koncert élményét.

Szinte törvényszerű, hogy nincsen sziget Faithless nélkül, ám ezúttal újdonságokat is hallhatunk a csapattól, ősszel megjelent albumról (To All New Arrivals). A partyaréna izzadságcseppjeiért Timo Maas, Dave Clark és dj Hell már bizonyos, hogy tenni fog, és - a Quart.hu-n megjelentek szerint - a napokban kiszivárgott, eredetileg a szponzoroknak szánt mintaplakát alapján a Plump Djs is tiszteletét teszi.

Forrás: [origo]

Plump DJs

A plakáton feltüntetetteket azonban (így például, hogy a popsztár-papnőre, Sinéad O'Connorra is számíthatunk-e) fenntartással kell kezelni - a hivatalos programot a hét közepén jelentik be a szervezők.

Alia