Ünnepelj Pappával - forradalmi partyajánló

Vágólapra másolva!
Nagy eseményekkel és Magyarországra visszajáró dj-kkel tarkított hétvége elé néz az apolitikus hazai klubber: Holland Fesztivál Kecelen, háromnapos reggae-seregszemle Pécsett, Underground Revolution a K2-ben és Spring Fest a Hajógyári-szigeten. A visszatérők között ott vannak houser-kedvenceink - Anthony Pappa, Matthew Dekay, Danny Howells -, aztán a breaker Meat Katie és a Plump Djs, a psyer djane Gaby és megannyi itthon is jól ismert d'n'b-s arc.
Vágólapra másolva!

A szinte kora nyári időben kezdődő hétvége az aktuális nemzeti ünnepre való tekintettel négynapos, mégis a pihenőnapok előestéjén, szerdán várható a legnagyobb mozgás az elektronikus zenei tánctereken.

Dj Palotai és Cadik például, mintegy a Rewind ünnepi meglepetéseként, az új-zélandi Concord Dawn drum'n'bass-producerduó tagjait engedi a dj-pult mögé, a "nagy" - és most már egyetlen - West Balkánban.

A Futó utcai helytől egy nagyobb ugrás a Liliom utcai Trafó, melynek pincéjében, elegánsabban ejtve Bár Tangójában egy fiatalabb és egy korosabb angol dj, jelesül Kissy Sell Out és The Lovely Jonjo kever jobbára electrót. Utóbbi lemezlovas egyébként a tíz évig dübörgő, januártól Durr-ra átkeresztelt londoni Trash partysorozat rezidense.

Az eddig említetteknél is nevesebb előadóért viszont már át kell ívelni a hídon. Az A38-on üdvözölhetjük a sokszoros Breakspoll-díjas Meat Katie-t, aki szintén nem először jár Budapesten. A további fellépők között ott van még egy kevésbé ismert brit dj, Quest, valamint két jól ismert magyar lemezlovász: Naga és Grasshop.

Az ünnep előestéjére persze jut erős psy-buli is, az itt föllépő djane Gabyt pedig nem kell bemutatnunk a szcéna fanjainak. Hogy újra láthassák-hallhassák a szlovén hölgyet, rajongóinak az Üllői út kispesti részére, a Stingig kell bumlizniuk.

Aki viszont a kölni liveactvirtuóz, Metope minimal-techhouse muzsikájáért van oda, az Sopronba siessen. A város topklubjában, a Hangár Music Gardenben a jelentős helyi partysorozat, a Secret Fusion éppen hatodik szülesétnapját ünnepli, az említett német vendég mellett a rezidensekkel, Junkyval és Hawkyval.

Budapest környékének jeles klubjai is megnyílnak ezen a szerdán. A mendei Club Prince-ben az éppen pár hete két magyarországi bulit is letudó brit houser, Paolo Mojo muzsikál, míg a még híresebb keceli Club Koronában Holland Fesztiválnak becézik a szerdai programot.

Forrás: [origo]
Matthew Dekay

Kecel holland hősei is hasonlóban utaznak: Peter Gelderblom és a progresszívhouse-mc (!), Spyder mellett a hazánkban gyakran vizitáló René Amesz és Matthew Dekay is a lemezjátszók mögé áll. Dekay azonban nem elégszik meg egy magyarországi fellépéssel erre a hétre, március 15. estéjén már az óbudai Sunny Dinnerben zenél.

Ugyancsak az ünnepi csütörtök éjszakába folyik bele a nem egészen egy éve megnyílt, és máris záró csepeli Freeport Klub technopartyja, ahol a hazai technoszcéna él-dj-i és a szlovén Valentino Kanzyani felváltva kezelik a lemezjátszókat.