Vágólapra másolva!
A Spanyolországhoz tartozó Ibizát immár több generáció tartja a legjobb partyhelynek. A neves londoni elektronikus zenei magazin, a Dj Mag második szavazásán például négy ottani klub került az első tízbe, közülük a Space az első, az itthon valamivel ismertebb Pacha pedig a harmadik lett.
Vágólapra másolva!

A múltheti Breakspoll díjátadó és jó pár egyéb reprezentatív esemény után sem tudta megismételni tavalyi első helyét a londoni Fabric. A neves top klub továbbra is a legelismertebb londoni hely, annak ellenére, hogy ezúttal "csak" második helyen végzett a Dj Mag világ legjobb klubjairól szóló szavazásán. Idén az ibizai Space kapta meg a legtöbb szavazásra jogosult, azaz dj voksát.

Így összetettbeli harmadik helyével szűkebb szigetén is csak másodiknak tekinthető a szintén gyakran emlegetett Pacha. Az ibizai (Space, Pacha , DC 10, és Amnesia) és a londoni (Fabric, The End) klubok dominanciája továbbra is jellemző, még akkor is ha a tavalyi kettő helyett most négy máshol található klub szerepel a Top 10-ben (Warung, Indonézia; Panorama Bar, Berlin; Pawn Shop Lounge, Miami; Zouk, Singapore;).

Láthatjuk, hogy az üdülőhelyek túltengenek a tízes listán. Köztük Ibiza a legnépszerűbb. Többek között Brandon és Alex P szórakozó helye, a hatalmas és legendás tengerparti terasz, a Space miatt. Persze modern tánczenei kínálatával is állja a versenyt a helyi konkurenciával a top dizsi, hiszen kötelékében huszonnyolc rezidens lemezlovas dolgozik a világ minden részéről. Köztük az egykori szupermodell hölgy, a gyönyörű fekete Smokin' Jo, Tom Navy, dj Oliver, és hazánkban tán legismertebb, de mindenképpen legtöbbször megforduló brit house-mágus, James Zabiela.

Utóbbi szavai a "föld alá" magasztalják a Space-t. "Az első ibizai túrám is erre a helyre vezetett, az a szett azóta is kitörölhetetlen emlék. A Space-ben játszani olyan, mint egy utazás a föld középpontja felé."

Peter Poppara