Hiphopközeli létforma - Tre Hardson szombaton

Vágólapra másolva!
A pesti klubélet szabadstílusú sorozatán, a Bomb the Jazzen ezúttal is a lemezjátszókon túli, de hiphopos zenei létformát mutat be szombaton a Trafóban - a Tre Hardsont. A Hiphop.hu ajánlója.
Vágólapra másolva!

A budapesti klubélet veterán szabadstílusú estje, a Bomb the Jazz. Most ismét lemezjátszókon túli, egyben hiphopközeli életformákat mutat be, melyek tényleg sokkal izgalmasabbak, mint a lemezjátszók kerekein létező univerzum lényei. Szombati mulatságuk hőse a Tre Hardson Liveband lesz.

Ki ne hallott volna a kilencvenes évek egyik kedvenc rapkvartettjéről, a The Pharcyde-ról? A csapat (ex-Pharcyde, most Flying Baboon) Los Angelesből érkezik a Trafóba. Slimkid Tre a nyolcvanas évek végefelé breakdance- és rapcsapatot alapított haverjaival

Ebből nőtte ki magát 1990-re a hiphoptörténet leginkább jazzyfunkys alapcsapata, a The Pharcyde. Passin' Me By, Ya Mama, Drop, Oooh Shit, vagy a Runnin' - néhány klasszikus a teljesség igénye nélkül.

És néhány név, akikkel összeszűrték a levet: A Tribe Called Quest, Dilla, De La Soul. A Pharcyde fénykora Fatlip kilépésével ért véget a kilencvenesek végén, őt Slimkid követte, aki megalapította saját zenekarát.

Már a Pharcyde-ban is Tre nyomta az énekes részeket, saját bandájában azonban méginkább megmutatja, mire képes. Két szólóalbumán (Liberation és Slimkid Tre's Café) a tapsos ütemek mellett ott van a nagyvárosi ósulis soul és r'n'b, a bemozdulós Pharcyde-hangzás, és persze olyan vendégek, mint Saul Williams, Chali 2na a Jurassic 5-ból, mc Lyte, vagy a Brand New Heavies-es N'Dea Davenport.

A Tre Hardson Band az év koncertjét a következő felállásban nyomja szombat este a Trafóban: Tre Hardson - ének, rap, Barry Hinton - bőgő, Keenan Ephriam - dobok, John Taylor - gitár.

Hiphop.hu