Basszus a gyomorba

Vágólapra másolva!
Február 10-én, a Kultiplexben a nyugalom megzavarására alkalmas zajkeltő és vizuális élményfokozó eszközök bevetésével borzolja a kedélyeket az ebm/industrial stílus belga származású "mestere", Dirk Ivens. Az LD50.hu ajánlója.
Vágólapra másolva!

Dirk Ivens egyszemélyes projektjével, a Dive-val lép föl szombaton a Kinizsi utcai Kultiplexben. Az ipari műfaj egyik régóta meghatározó alakja 14 évvel ezelőtt, 1993-ban látogatott először Magyarországra, az akkor még csak kezdeti stádiumban lévő projekttel.

Az akkoriban a The Klinik formációból ismert előadó elkápráztatta a közönséget új, feszültségben gazdag zenéjével és szövegeivel. Ennyi idő után ismét itt a lehetőség, hogy meglessük, hová jutott azóta az érdemdús belga.

A Dive fellépései mindenestül a zene minimalitására épülnek. A színpadon mindössze egy stroboszkóp meg egy mikrofonállvány van kellék gyanánt, és persze Dirk Ivens maga. Hangja és mozgása betölti a teret, szinte fájdalmat éget a retinánkba is, majd torkunkon keresztül lenyomja a basszust a gyomrunkba.

A zenei és fényhatások egyedi kombinációja különleges élménnyel gazdagítja a közönséget. Dirk a külföldi fesztiválok állandó és meghatározó vendége, a WGT-n 1997 óta gyakorlatilag minden évben fellép valamelyik projektjével, és minden évben megtölti az aktuális koncerttermet, legyen az akármekkora.

LD50.hu