Vágólapra másolva!
A Love Alliance nem pihen a hétvégén, pénteki dancehall-reggae-bulijára a német Supersonic Soundsystemet hozza, majd szombaton az Alpha & Omega dub-producerduót játszatja a Trafóban. Ugyancsak a britektől jön Cursor Miner és John B, a breaker Slyde és a progresszívhouse ifjú csillaga, Deriwer. A szintén progis, amerikai Thomas Fenton is nálunk landol. Az agyasabb darenbézt a holland Martyn és a francia Naibu nyújtja.
Vágólapra másolva!

A drum'n'bass-szcénából ismert Circus Maximus új területre téved pénteken: Break It, Break It címmel indít sorozatot. A neves brit Finger Lickin' kiadó duójának, a Slyde-nak a fellépése nem is mondható szerény kezdésnek. Ráadásul a Nowsound egyik vezére, Erká, valamint a Trancewawe két dj-je, Marvin és TB Gon is játszik az Üllői úti K2-ben.

A Strictly neve bő évtizede kitörölhetetlen a hazai partyéletből. Slam Jr-ék hosszabb szünet után rendeznek nagyobb partyt, ezúttal a Bedben. Többek között a föltörekvő brit dj, Deriwer zenél, de a jelenlévők egy progresszív klipforgatás részesei is lesznek egyszersmind.

Electro-alapok és retróhangzás jellemzi az angol Cursor Minert, aki az Electrobass Pimps széria újabb állomására látogat Budapestre, pontosan a Süss Fel Napba. A hazai erőket a veszprémi Mesterházy, valamint Morgontz, Josh és Gordon képviseli, péntek este.

A Bladerunnaz ősszel indította el az agyasabb és folyósabb dobbasszust preferáló sorozatát. A Different Drum mostani etapja a holland Martyn és a francia Naibu szettjétől válik nemzetközivé. A Citadellába csak tizennyolc éven felüliek mehetnek be.

Ezúttal csak egy hetet kellett várni a Dancehall Fever Premiumra, amelyről a reggae-rajongók már tudják, hogy kedvenc pénteki klubjuk külföldi vendéggel turbózott különkiadása. A Supersonic Soundsystem a dancehall-nagyhatalomnak számító Németországból érkezik a Trafóba, a Love Alliance jóvoltából.

Ugyancsak az LA crew áll a Trafó Bár Tangó szombati rendezvénye mögött. A jeles brit producerduó, Alpha&Omega a dub városába kalauzolja a party vendégeit új albuma (City of Dub) bemutatása közben.

Alpháékkal ellentétben honfitársuk, John B simán jelölhető a party.[origo].hu által nemrég megénekelt - de még mindig csak képzeletbeli - Anthony Pappa-díjra. Sokan emlékeznek például a mohikánfrizurás srác tavalyi, szigetes fellépésére, de az A38 hajón sem most játszik először. A drum'n'bass-alapokról az egész elektronikát körbejáró electrostep-dj-t a Fresher hívta meg, így a csapat rezidensei (Bergi, Crez, Skeam) is föllépnek.

Szintén szombatra szervez bulit a nemrég alakult, a psy-szcénát újjászervezni kívánó Psylife Egyesület, méghozzá a K2-ben. Kizárólag az új egyesülethez tartozó dj-k és liveactek játszanak, jelesül a Para Halu, Jirzij, Hruscsov, Kalumet és nem utolsósorban házi dj-nk, Oyle.

Szokásos szombati ajánlatunk a Dokk Progression. A Hajógyári-szigeti szérián ezúttal az amerikai Thomas Penton áll dj-pult mögött. A felvezetést Daesmith válllja magára, később meg Chriss és Kühl produkálja magát.

A végére egy Bëlga-koncert maradt. A truváj ez esetben az, hogy a népszerű brigád ezúttal Supermannel közösen lép föl a Gerlóczy utcai Merlin Színházban.

Peter Poppara