Szavazz a világ legjobb klubjaira!

Vágólapra másolva!
A Dj Mag, a világ kétségkívül legfontosabb elektronikus zenei díjának alapítója és a legnépszerűbb dj-szavazás gazdája a közönség után most a dj-ket kéri választásra. A lemezlovasok immár másodszor voksolhatnak kedvenc klubjaikra a magazin weboldalán, ezúttal január 22-ig, hétfőig.
Vágólapra másolva!

Azt már jó évtizede megszoktuk, hogy a Dj Mag minden évben megszavaztatja olvasóit a világ legjobb dj-jéről. Az viszont csak tavaly óta praxis, hogy a dj-k is szavaznak. Persze nem a legjobb klubbert, partyarcot kell kiválasztaniuk, hanem a legjobb klubot nevezhetik meg, egy lényegesen szűkebb keresztmetszetből.

Gyakorlatilag viszont kis pofátlansággal mindenki szavazhat. Az online voksoláshoz ugyanis elég megadni egy polgári nevet, egy dj-nevet és egy e-mail-címet. Így tavaly mintegy hatszáz kvázi és valódi lemezpörgető szavazott, akiknek az év három legjobb partyját kellett megjelölniük, valamint azt, hogy melyik klubban, melyik városban és melyik országban tartották ezeket.

2006-ban egyébként az első három helyet London három klubja (a Fabric, a The End és a Turnmills) vitte. A Föld nyári partyközpontja viszont e szavazás alapján is a Spanyolországhoz tartozó Ibiza.

Az üdülőcentrum szórakozóhelyei közül a legjobb a negyedik Pacha volt tavaly, de további három egység is ott volt a tízben. Ahova a londoni és az ibizai helyek mellett csak egy tokiói és egy glasgowi (a Womb és a The Arches) fért be. Idén a várakozások szerint azonban már több Nagy-Britannián kívüli klub is lesz az első ötvenben.

Az viszont biztos, hogy tavaly a szavazáson triumfált londoni Fabricban adta át díjait a legjobb lemezlovasoknak a Dj Mag szerkesztősége, amely a klubszavazás eredményét a Magazin február tizennegyedikei számában közli.

Peter Poppara