A bomba alakja

Vágólapra másolva!
A budapesti klubélet veterán szabadstílusú klubestje, a Bomb the Jazz decemberben kétszer is bejelentkezik, elvégre a pirosruhás öregembernek is legalább két neve van.
Vágólapra másolva!

Elsőként kedvenc brit lemezforgatónk, dj Format látogat hozzánk, hogy megszakítva kelet-európai lemezbúvár-körútját megadja a magyar b-fiúknak és a b-lányoknak, ami az övék: az évi zsíros oldschool funkbreak és hiphop adagjukat, amelyet szkreccsel masszíroz bele a fejekbe. Az időpont december 16-a, szombat, a tetthely pedig a Trafó Bár Tangó.

Matt Ford, az egyetemes hip hop örökség legfőbb brit védelmezője 16 évesen kezdett mixelni kazettásmagnók segítségével. Azóta sok minden történt vele, adott ki a legendás Mo' Wax-on, együtt turnézott dj Shadow-val, idióta videóklipjeit folyamatosan játsszák a zenetévék, néhány dolog viszont változatlan maradt: a korai hiphop, a funk és az elszállt hippimuzsika iránti szeretete, ezzel együtt pedig az új zenei őrületek és technológiák iránti közönye.

A hiphop Buster Keatonjaként azt vallja, a '80-as, korai '90-es évek városi fekete zenéinél azóta sem csináltak jobbat, s maga is az öreg iskolás hagyományokat viszi tovább. Hangmintáit kizárólag régi jazz- és funklemezekről szedi - gyakran magyar barázdákat is újrahasznosítva, úgy, mint Zalatnay, Metro, Bergendy stb.

A kontinens talán legbetegesebben lemezfüggő figurája egyúttal premier ligás szkreccser és cut-n-paste variátor, nem véletlenül emlegetik nevét folyton Shadow, Steinski és Double-Dee mellett. Tengerentúli kollegáival jó kapcsolatokat ápol: lemezei állandó szereplői a Jurassic 5 tagjai, és a kanadai Abdominal.

Tavaly jelent meg második albuma If You Can't Join 'em... Beat 'em címmel, hájas adagot szállítva a vidám Format-hangzásból. Matt kelet-európai mixcédéjének elkészültével (European Vacation) jelenleg új albumán dolgozik, amellyel instrumentális, élőzenés irányba mozdul el, de a jó öreg minták jelentőssége sem csökken - mi végett kóborolna egyébként Format a régió koszos lemezraktáraiban?

Fellép még a szlovák származású dj Borka és honi részről Suhaid, Vázsonyi és Waxman is. A belépő a buliba 1500 forint, de a lányok este 11 óráig ingyenesen tudnak bejutni. A látványért a többszörös vj-bajnok, a Kiégő Izzók csapata felel majd.

Hiphop.hu