Magyar remix Beyoncé albumán

Vágólapra másolva!
Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő, Beyoncé legújabb remixalbumán helyet kapott két magyar zenész munkája, méghozzá a nyitóhelyet. A Karmatronic együttes, azaz Achilles Sparta és Krajczár (művésznevén Krash) Péter duója egy nap alatt készítette el a Ring The Alarm dance-átiratát, mely úgy tűnik, elindította őket az világhírhez is vezető úton.
Vágólapra másolva!

Az olasz származású Achilles Sparta és magyar zenésztársa, Krajczár Péter nevét valószínűleg egyre többet halljuk majd mostanában. Évek óta együtt zenélnek az általuk alapított Karmatronic együttesben, amellyel nemrégiben betörtek a tengerentúli r'n'b-remixvilágba.

A Destiny's Child egykori alapítója, Beyoncé, aki egy ideje szólókarrierjét egyengeti (talán még előző együttesénél is sikeresebben), és már öt Grammy-díj büszke tulajdonosa, legutolsó lemezének remixalbumára keresett nemrégiben átiratokat kiadóján, a Sony BMG-n keresztül.

A Karmatronic zenéi, és egy találkozó erejéig maguk a fiúk is, már korábban eljutottak az amerikai lemezkiadó-óriáshoz. Azóta azok között a producerek között vannak, akik a Sony legnagyobb sztárjai slágereinek újragyúrására lehetőséget kapnak.

Az első adandó alkalommal éltek is vele: egy nap alatt készítették el remixeiket a néhány hónappal azelőtt hozzájuk érkezett, akkor még kiadatlan Beyoncé-sávokból. A Ring The Alarm két általuk megálmodott változata közül az egyik azonnal célbatalált, olyannyira, hogy - egyetlen dance-átiratként - a a lemez első száma lett.

A zenészbarátok Karmatronic néven egyébként kiadót is működtetnek, mely nem titkoltan a magyar zene nemzetközi nagykövete is szeretne lenni. Külföldi partnercégeik segítségével a Karmatronic zenéi Európa után a tengerentúlra is eljutnak.

Forrás: [origo]
Krajczár Péter és Achilles Sparta

Az elektronika és pop határán egyensúlyozó Karmatronic egyedi zenei gondolkodását jellemzi, hogy tagjai bátran szerkesztenek össze a magyar zenei világban eddig még teljesen szokatlan ritmusokat és hangokat, amivel zenéiknek egészen sajátos atmoszférát és hangzásvilágot teremtenek.