Együtt a világsztárokkal

Vágólapra másolva!
A soproni Sunscreen együttesre esett a Groove Armada zenekar választása, így ők nyerték a Heineken Thirst Studio zenei tehetségkutató 2006-os fordulóját - jelentették be a verseny eredményhirdető rendezvényén. A nyertes csapat Londonban és Barcelonában tölthet el kilenc napot a Groove Armadával egy stúdióban, és rajtuk kívül olyan sztárok társaságában léphet föl november tizennyolcadikán, most szombaton a Syma Csarnokban, mint a Coldcut vagy a De La Soul. Megvannak a jegynyertesek!
Vágólapra másolva!

A Sunscreen zenekart négy soproni fiatal alakította 2000-ben. Az együttes a kezdeti grungerockból az évek folyamán fokozatosan enyhe funkyval kevert punkrockra tért át, melyre inkább az egyszerű dallamok jellemzőek, mintsem a nagy ívű gitár- vagy dobszólók. A zenekar dalait angol szövegekkel írja, és eddigi valószínűleg legnagyobb szabású koncertjét adja majd a Syma Csarnokban szombaton.

A Groove Armada Soundsytemén, a De La Soul csapatán és a Coldcut duón kívül fellép a gálán dj Ronin, magyar részről pedig az Anima Sound System és dj Palotai is.

A dán Ronin szintén egy Heineken Thrist dj-verseny győzteseként került rivaldafénybe, nem sokkal ezután pedig nem csak Európa, de a világ legjobb dj-je címet is megszerezte a fokvárosi döntőben. Azóta már Erick Morillóval is játszott, és most sem kisebb sztárokkal lép majd egy színpadra.

Az Anima Sound Systemet és a hazai partykultúra "Öregjét", Palotait valószínűleg senkinek nem kell már bemutatni, mint minden Heineken-megapartyn, így ezúttal is ők kísérik majd a világsztárokat.

Tom Findlay és Andy Cato kettőse, a Groove Armada a kilencvenes évek közepén alakult, miután Cato barátnője bemutatta őket egymásnak. A találkozás annyira jól sült el, hogy nem sokkal később már közös klubjukat nyitották Londonban, szintén Groove Armada néven - egy hetvenes évekbeli diszkóról elnevezve. Míg az egyik teremben Cato house-t pakolt, addig a másikban Findley soul-, funk- és dzsesszlemezeket. Aztán elkezdtek zenét írni.

1997-re már túl is voltak egy rakás kiadott maxin, első önálló albumukat, a Northern Star-t pedig 1998-ban a Muzik magazin az év legjobb debütalbumának kiáltotta ki. Egy évvel később megjelent a Vertigo lemez is, mely azonnal a brit slágerlisták élére repítette a csapatot.

Az album számaiból készült maxik sem kisebb port kavartak, ezen a lemezen található például az az I See You Baby című szám is, aminek Fatboy Slim-remixe szintén csúcsokat döntögetett - 2004-ben. Egy mixalbum és két újabb szerzői (az utolsó a 2002-es Lovebox volt) után 2004-ben bestof-lemezzel jöttek.

Forrás: [origo]

Groove Armada