Vágólapra másolva!
Komoly újdonságokkal jelentkezik a Neon Music. Talán elég volna csak a Coldcut, a Mogway, Matthew Herbert vagy Marco Carola nevét említeni. De idevetül még Zinedine Zidane-é is.
Vágólapra másolva!

A sikeres Sound Mirrors album után nyolc hónappal egy ahhoz szervesen kapcsolódó, annak számaihoz - független rendezők által készített - videókat tartalmazó dvd-vel jön újra a Coldcut. A Ninja Tune-alapító duó emellett egy, az album kislemezeiből, többek között Tigát is fölvonultató remixcédével rukkol ki. Jonathan More-ral és Matt Blackkel egyébként november 18-án, a Syma Csarnokban találkozhat legközelebb a hazai közönség, ha már a Szigeten hiába várta őket.

Két skót újdonsággal is a Neon Music kopogtat. A tíz év után feloszlott Arab Strap stílszerűen Ten Years of Tears című válogatás-albumát adja ki, mely koncert-felvételeket, demókat és egyéb ritkaságokat tartalmaz.

Az ugyancsak skót Mogwai, bő fél évvel a Mr. Beast megjelenése után új lemezzel jelentkezik. A glasgow-i postrock-zenekar a cannes-i filmfesztiválon nagy sikerrel vetített, egy Real Madrid-meccsen tizenhét kamerával rögzített Zidane-portréfilmhez írt teljesen új számokat.

A berlini !K7 kiadványa egy másik Neon-újdonság, az electro-mágus Matthew Herbert éppen tízéves debütáló albumának, a 100 lbs-nek újra kiadása, amely egy ritkaságokat, eddig kiadatlan dolgokat tartalmazó lemezzel egészül ki a bolti verzióban.

A legutóbb megjelent Fabric-mix főszereplője a brit Stanton Warriors producer-dj-kettőse, azaz Dominic B és Mark Yardley. A havi dózisunk második darabja a november tizenharmadikán érkező Fabric-mixcédé, amelyen break-klasszikusokat dolgoz föl a nápolyi Marco Carola - a keményvonalas techno nagy alakja.

A decemberi Fabriclive belga dj-duó, a The Glimmers munkáját dicséri majd, a következő, jövő év elején esedékes Fabric-mixért pedig Luke Slater lesz a felelős. A 32-es sorszámú Fabriclive-lemezt aztán nem más készíti majd, mint a nálunk is nagy népszerűségre szert tett norvég Röyksopp.

Neon Music