Trendi trance-álom - Johan Gielen Budapesten

Vágólapra másolva!
Belgium egyik legnépszerűbb trance-mágusa, Johan Gielen fergeteges partyt csapott Budapesten - szombat esti fellépése az év egyik legjobbja volt a műfajban.
Vágólapra másolva!

Johan Gielen Belgiumban született, a lemezlovaskodást tizenhét évesen kezdte. Noha természetesen hazájában is óriási népszerűségnek örvend, legnagyobb rajongótábora Hollandiában van, szokták is egy lapon emlegetni az ottani ásszal, Tiëstóval, már csak a trance-es fő csapásirány miatt is.

Gielen a mixelés mellett elismert producer is: barátjával, Sven Maessel olyan projektekben van benne a keze, mint a Svenson&Gielen, az Airscape, a Balearic Bill, a Des Mitchell és az Abnea. Remixeket is nagy számban készít, többek között Tiësto műveit sem kíméli, de emlékezetes dolgokat művelt még korábban például a Chicane, a Delerium és sok mindenki más dalaival is.

Gielen a Trance Energy és a Sensation White partyk révén lett világszerte ismert, ezeken a megabulikon rendszeresen több ezer rajongó előtt játszik. Van saját rádióműsora is, az In Session minden szombat este hallható a holland Fresh Fm frekvenciáján, és a trance mellett olykor proghouse- és techhouse-elemekkel fűszerezi zenéjét.

Gielen mostanság legújabb, Revelations című albumával turnézik Európában, ennek apropóján került sor a budapesti fellépésre is a Trendyben. Jóval este tizenegy után érkezünk, de rajtunk kívül jó, ha húszan lézengenek a klubban, te jó ég, mi lesz így itt - gondoljuk.

A felvezető program egy ideig inkább house-os, mint trance-es, aztán Fabian, jó érzékkel váltva már abba a világba kalauzol minket, amiért jöttünk. A szett nem teljesen összeszedett, hol gyors, hol lágy, de arra jó, hogy Gielen már teljesen felpörgetett, időközben olyan háromszáz fősre duzzadt közönség előtt kezdhessen.

A kezdés kis csalódás, mert a melodikus dallamok után Gielen visszakanyarodik a house világába, de a kirándulást szerencsére gyorsan befejezi. És innentől csak trance, abból is minőségi, olykor keményebb ütemekkel.

Gielen mindig a legjobb ütemben lassít, és élvezi, nagyon élvezi, amit csinál, szinte istent játszva pózol és gesztikulál a keverőpult mögött. Hatalmas figura, a csúcsponton megmássza az asztalt is, felejthetetlen, amit csinál.

Forrás: [origo]
"A fölső képen is jól nézek ki!"

Nem tudjuk, eredetileg mennyit játszott volna, de lehetetlen elrángatni a pulttól. Végül négy kőkemény óra után távozik, többször megköszönve az estét. Talán túl sokáig tartott - ha Gielen kicsivel hamarabb befejezi, még nagyobbat ütött volna a szettje. De így is az év egyik legjobbja volt.

-d-