Holland szállós, francia zúzós - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Olyan felhozatalra ezúttal nem számíthat az egyszeri klubber, mint az elmúlt ünnepi héten, de azért ez a hétvége is megteszi. Pénteken egy brit (Quantic) és egy amerikai (Monk-One) képviseli a nemzetköziséget. Szombaton aztán Budapesten lép föl az angol technós, Inigo Kennedy, ahogy a progiban járatos honfitársak, Jimmy Hill, Oliver McGregor és holland szaktársuk Johann Gielen, a neves londoni producer Alan McGee, a darenbézes Metalheadz emberei, Ill Logic és Raf, valamint francia zúzógépek, Fread Dickhead és Psosas.
Vágólapra másolva!

A péntek este ugyan diétás ezen a héten, de azért erre a napra is jut külföldi fellépő. A Merlinben ugyanis a brit Quantic és az amerikai Monk-One játszik egy-egy szettet, a hosszú idő után jelentkező Create Soul Pressure bulin. Keyser és Shurikenről tudjuk, hogy nem egy stílusból válogatják a lemezeket, tehát tőlük nujazz, hiphop, funk, soul, afro, brazil, break is fölcsendül a Deák tér közelében.

Ugyancsak a Merlinben, de már szombaton, a Tilos Rádió ad partyt, acidetno, break, folk és trance stílusban. Föllép a cseh Sobot, az Üzgin Üver, a belgás-carbonfoolsos Titusz, valamint Sanyi, Sztyepp és Zotyka.

A hétvége első, pénteki estéjén is lehet azért bugizni. Nem maradnak el a jól megszokott klubbulik, így Naga és Beta techhouse-éjszakája a House 2 House a Monóban, Bosiék reggae-őrülete, a Dancehall Fever a Trafóban, vagy Szociál Klub psy-estje, a Végre péntek! sem.

Utóbbi helyszínen szombaton már egy hardcore-buli várható, Zserár Dipágyő és a Haverok címmel. Ebből már sejthető, hogy a sztárvendégek Franciaországból érkeznek, jelesül Fread Dickhead és Psosas. A hazai erőket többek között Thalium, Narg és Necrow képviseli.

Most már tény, hogy a drum'n'bass az Olof Palme-házban talált menedéket télire. A héten induló a Longman- és Bratwa-féle Diffrent Drum partyn a brit Metalheadz párosa, Ill Logic és Raf csavargatja a potikat.

A Kashmirból költözött két emelettel följebb, a K2-be a Drumloop Shockwawe nevű havi sorozata. A három helyszínes buli fő termében a brit Inigo Kenedy pakol techno lemezeket, de lesz minimál és hardcore terem is, a szombat esti hepajon.

Tavaszi sikerei után az őszi szezonban is Budapestre hozza Death Disco-ját és a trendi indiepop stílust, Alan McGee. A neves londoni producerrel tart Tim Burgess, a Charlatans sztárja, de lemezjátszók mögé áll Miss Lucifer is szombaton. A szokásos koncertet pedig a Jacked abszolválja, még mindenek előtt.

Végül egy csomag progresszív-trance és -house bulit ajánlanánk. A Tölgyfa utcai Trendi klubban, a Synergie bulin a holland Johann Gielen küldi trance-be az érdeklődőket. De a magyar Sfbeat, Yvel&Tristan és Gabrial Miller is jó név a szakmában.

Forrás: [origo]

Inigo Kennedy a jövőben

Folytatódik a Dokk Progression is a Hajógyári-szigeten, szintén szombaton. Ezúttal két brit, Jimmy Hill és Oliver McGregor mellett Kühl helyezkedik a mixpult mögött. Utóbbi kettő viszont még több emberre szeretne hatni, hiszen föllépnek a kókai Club Nagypincében, a From Magazin buliján is még aznap éjjel.

Peter Poppara