Kitörés a pincéből - új klub a Kashmir fölött

Vágólapra másolva!
Új klub nyílik a Kashmir Underground fölött, az Üllői út 51-ben. Az első emeleti K2 október 7-től ezerkétszáz négyzetméteren várja a drum'n'bass, a break, a techno és a psy kedvelőit. A két szomszédos klub havonta egyszer közös bulit tart, az első ilyen az össz-elektronikus nyitóparty lesz. Mindkét hely tulajdonosa Pintér Gábor, a korábbi legendás etyeki bulik, egyszersmind az egykori Fáklya Klub szervezője.
Vágólapra másolva!

A partyélet több éve ismert klubjai időről-időre megújulnak. Három éve a Süss Fel Nap bővült ki: nagyobb tánctér, új helyiség, több bárpult, profi hangrendszer. Ez év elejére pofozták ki a mainstream elektronika egyik fellegvárát, az Eventshallt, amely a tavaszi szezonban kéthetente az ország első Diszkószínházává, (Studio) alakult át. Ide is új hang- és látványtechnika került. A sokféle programot (játszóházaktól a partykig) befogadó Almássy téri Szabadidő Központ pedig tavaly év végére szépült meg.

Oly mértékű bővülést azonban, mint a Kashmir Undergroundé, egyik sem tud fölmutatni. Az Üllői út 51. alagsorában lévő Kashmir fölé egy teljesen új, ezerkétszáz négyzetméteres, első emeleti klub kerül, Kashmir - K2 néven. A két klub amolyan 2 in 1 módon fog működni, havi egy közös, de jobbára a külön bulikkal.

Éppen ezért a K2 megközelíthető lesz az Üllői útról, de az alagsori Kashmirból is. Pintér Gábor tulajdonos elmondta, az 1850-ben, Hild József tervei alapján készült műemlék épület első emelete kiválóan alkalmas egy klub labirintus-rendszerének kialakításra. A hat méter magas termeket, két méter vastag falak választják el egymástól. Állandó klimatizált táncterem működik majd odabent és egy-egy bulira másik két helyiség is klímás tánctérré alakítható.

Dekoráció helyett harminc kivetítőt helyeznek el a különböző pontokon, így minden buli egyedi hátteret kaphat. A labirintusba több pihenő is kerül. Pintér szerint az egész leginkább az etyeki barlangos bulihelyszínhez hasonlítható. Többek közt azzal a különbséggel, hogy ez minden pénteken és szombaton becserkészhető. Zenei kínálata eléggé vegyes lesz, de persze megmarad az elektronikánál.

Techno-, drum 'n' bass-, break- és psy-bulik váltogatják majd egymást, olyan szervezőkkel, mint a Shockwave, a Circus Maximus, a Black White vagy a Guerilla Crew, de Budai és Newl-féle partyk is akadnak kéthavonta. Már ősszel neves dj-k teszik tiszteletüket a K2-ben: a spanyol technós, Christian Valera, vagy a brit dramabás, Mickey Finn.

Forrás: [origo]

A régi, alagsori Kashmir Underground sem zárja be kapuit, sőt az eddigiekhez hasonlóan, egy csütörtöki psy-klubbal nyitja a hetet. A hétvégi napokon meg jobbára a techno és a hardtechno uralkodása várható.

Az október 7-i, szombati K2-nyitó lesz a két klub első közös partyaja, két lenti és három fenti tánctérrel. Az alkalomra különtermet kap Circus Maximus és a csapat brit vendége, J Majik. A hardtechno-teremben a franciás nevű, német Marcel Cousteau vezényel, de a fellépők listáján megtaláljuk az itthon jól ismert Titusz, Naga és Isu nevét is.

Peter Poppara