Idő, szépség, szívhatóság - tekerj a Kendermaggal!

Vágólapra másolva!
A Kendermag Egyesület klubestet szervez tagjai és szimpatizánsai számára, most szombaton először a Kultiplexben. A rendezvény teljesen ingyenes, és már kora délután elkezdődik, többek között filmvetítésekkel, drogjogi előadásokkal, spanglitekerő-versennyel. A buli aztán reggae-vel és hiphoppal folytatódik, fellép az Akkezdet Phiai, a Love Alliance Soundsystem, a Beat Dis és a Ludditák is. Az Első tekerés nevű rendezvény céljairól, jövőjéről és arról, hogy miben mesterkedik legújabban a Kendermag, Juhász Pétert, az egyesület elnökét faggattuk.
Vágólapra másolva!

A szombati Kendermag-est az Első tekerés alcímet viseli, ezek szerint sorozatnak szánjátok. Mi a koncepció, melyek a célok?
- Igen, a terv az, hogy rendszeres klubest legyen belőle. Tulajdonképpen csapatépítésnek szánjuk, arra találtuk ki, hogy a pártoló tagjaink (nagyjából ötezren vannak) szorosabb kapcsolatot tudjanak ápolni egymással, mert amúgy szinte soha, sehol nem találkoznának. Semmi különösebb célja nincs, mint hogy az egyesületünk tagjai, illetve azok, akik szimpatizálnak velünk, jobban megismerjék egymást, és közben jól szórakozzanak.

A Kultiplexben reggae, dancehall és hiphop a fő irányvonal, Akkezdet Phiaival, a Love Alliance Soundsystemmel stb. A jövőben milyen zenei felhozatal várható?
- Ez mindig attól függ, hogy melyik szórakozóhely fogad éppen be minket. Az estek ugyanis teljesen ingyenesek, minden fellépő ingyen játszik, és a helyszínt is ingyen bocsátják a rendelkezésünkre. A bulit ezért mindig a helyszín szervezői intézik, úgyhogy általában az adott hely felhozatalához igazodik, mi csak jóváhagyjuk a programot.

Az egyik legérdekesebb programpontként egyből kiszúrtuk az első magyar jointtekerő versenyt. Hogy kell ezt elképzelni?
- Cigarettapapírt és dohányt biztosítunk a feladathoz, mást természetesen nem. Ami a versenyt illeti, két kategóriát hirdetünk, "standardot", illetve "freestyle"-t. Ez utóbbi azoknak a kreatív fiataloknak való, akik a "tulipán"-tól kezdve a "háromszűrős"-ig a legkülönfélébb kreálmányokat képesek tekerni. A standard kategóriát három fordulóra osztottuk. Első körben egyszerűen, egy asztal mellett ülve kell megsodorni a cigarettát, a második körben állva, mindenféle segédeszköz nélkül (avagy tenyérben), hogy kiderüljön, buliban is tud-e a versenyző tekerni. A harmadik fordulóban pedig egy fényképészdobozban, vagyis gyakorlatilag vakon kell megsodorni a jointot. Az osztályozás is több szempont alapján történik, a legfontosabbak: idő, szépség és szívhatóság. Jómagam az ízt mint negyedik szempontot is szeretném javasolni, de végleges döntést még nem hoztunk ez ügyben.

Milyen egyéb kampány várható mostanság ezenkívül a Kendermagtól?
- Nos ez az, amiről egyelőre nem mondhatok semmit. Igen, készülünk valamire, és a szombati bulin be is jelentjük, hogy miről van szó.

Hirschl Zsuzsanna