A Thirst Studio győztese a Groove Armadával zenél (x)

Vágólapra másolva!
Az idei Heineken Thirstnek nincsenek zenei korlátai - bármilyen zenei stílusú művedet beküldheted augusztus utolsó napjáig. A második körös győztesek stúdióba vonulhatnak egy neves hazai producerrel, a legjobbak pedig egy londoni stúdióban, egy világsztárral tehetik ugyanezt és állhatnak novemberben a Groove Armadával és a De La Soullal egy színpadra.
Vágólapra másolva!

2006-ban ismét útjára indul Magyarországon is a Heineken Thirst Studio tehetségkutató verseny. Négy évvel ezelőtti indulása óta a Thirst hihetetlenül nagy utat járt be.

Egyetlen dj-vel és zenei műfajjal kezdődött, ám mára számos előadóra és több zenei műfajra terjed ki a fiatal zenei tehetségek felkutatása világszerte. Több mint háromszázezren látogattak el a Thirst-rendezvényekre az elmúlt években, és több mint hétezer sikerre éhes dj és más zenész vett részt a programban.

Ebből a dinamikus fejlődésből Magyarország is jócskán kivette részét. A legemlékezetesebb hazai pillanat: a 2004-es zárógála, ahol a világsztár, Tiësto volt a vendég, több mint hétezer rajongó partyzta végig az estét.

A Thirst többéves nemzetközi sikere után, ebben az évben a Heineken úgy döntött, hogy megújítja tehetségkutató programját. A holland sörgyártó világcégre eddig is jellemző volt, hogy mindenben az újat keresi, legyen szó egy tehetségkutató rendezvény létrehozásáról, vagy akár egy termék-innovációról. A másik ok: a zenei műfajok közötti választóvonalak elmosódtak, a hiphop keveredhet a rockkal, a pop a dance-szel, a rap a poppal.

Idén a Thirst Studio nem szab műfaji határokat. Legyen az hiphop, elektronikus zene, r'n'b, rock, vagy akár a stílusok keveréke, bármelyikben tehetségesnek érezheted magad - első körben nem kell mást tenned, mint augusztus 31-éig eljuttatni a zenei pályázatod a szervezőkhöz.

Ezt követően már csak bizakodnod kell, hogy a zsűri (melynek tagja lesz, többek között a Bëlgából dj Titusz, az Anima Sound System-es Prieger Zsolt, Kentaur, dj Palotai és Madarász Gábor, illetve a Viva Tv, a Juventus Rádió és a Rádio Café zenei igazgatói, szakértői) is hasonlóan tehetségesnek tart, mint te saját magadat, vagy éppen a nagyközönség benned látja az egyik jövőbeni kedvenc zenészét.

Forrás: [origo]
Tiësto az amszterdami Heineken Music Hallban

Szeptember második felében a www.dalok.hu oldalról letölthetőek lesznek a zsűri által első körben kiválasztott produkciók, melyekre a nagyközönség is szavazhat. Ha bekerülsz a második körben kiválasztott tehetségek közé, akkor bevonulhatsz egy profi stúdióba, a Peakbe, mely Magyarország egyik legmodernebbje, ahol olyan zenekarok dolgoztak-dolgoznak, mint a Roy és Ádám, a Cotton Club Singers, vagy éppen a Zanzibár.

A stúdióba nem kell egyedül menned, hiszen kapsz magad mellé egy neves hazai producert a zsűriből, akivel megalkothatod életed eddigi zenei főművét. A Thirst nemcsak az alkotásban, de a fellépésben is segítséget nyújt. Az elkészült műveket és persze saját magukat a kiválasztottak a Heineken bulijain mutathatják be.

Forrás: [origo]
Vár a világhír

És hogy mi a fődíj? Akár a világhír is, ugyanis a legtehetségesebb zenész Londonban tölthet egy hétvégét egy szuper stúdióban, egy világhírű producer minden támogatását élvezve, majd november második felében a Thirst magyarországi zárógáláján, kiváló magyar zenészekkel és olyan igazi világsztárokkal szerepelhet egy színpadon, mint a Groove Armada, vagy a de la Soul.

(x)