Videolovas-derbi - Vj Race a Mokkában

Vágólapra másolva!
Szeptember 1-jén, pénteken rendezi Vj Race elnevezésű buliját a Freee magazin, a Hajógyári-szigeti Mokka Cukában. Magyarország legjobb party-vizualistái versenyeznek - produkcióik két óriáskivetítőn láthatóak majd -, és a megjelentek szavazatai alapján alakul ki a végeredmény. A zene olyan jónevű hazai dj-k dolga lesz, mint Palotai, Naga, Beta, Erká és Marvin.
Vágólapra másolva!

A Citrom-díj-szavazás után az elektronikus zenei partyk látványfelelőseit is a közönség magas ízlésére bízza a Freee magazin. Szeptember 1-jére, péntekre a Mokka Cukába hívja a rendezvényt szakmailag támogató Cinetrip által legjobbnak vélt nyolc vizualista csapatot (F.a.d.e., Fluid Visual, Kiégő Izzók, Monkey Presso, Optimal, Riorokoko aka Parasztvakítás, Sfeer, Urbanizer).

A nyolc formáció párbaj formában, egyenes kieséses rendszerben küzd meg egymással. Ez azt is jelenti, hogy egész éjszaka két kivetítőn élvezhetni a videoinstallációkat (úgy is mint vj-szetteket). A végső győztes kiléte a Mokkában összegyűlő publikumtól függ: a közönség a hoszteszlányoktól kapott szavazólapokon voksolhat. A voksolók között pedig két értékes mobiltelefont sorsolnak ki a szervezők.

Haranghy Orsinak, a Freee szerkesztőjének közlése szerint külföldről is hívhattak volna dj-ket, de az underground körökben talán leggyakrabban foglalkoztatott hazaiak, így a Hairy Records-os Naga és Beta, Marvin és Erká, valamint Palotai "Öreg" Zsolt ízlésében jobban megbíznak. Utóbbi egyébként speciális szettel készül az estére, tehát valószínűleg nem a legdurvább drum'n'bass-lemezeivel érkezik. A többiek várhatóan a (minimalista) négynegyedek és a törtek között pendliznek majd.

A buli egyrészt az áprilisról szeptemberre halasztott nemzetközi cinetripes vj-tornának nem hivatalos előjátéka lehet, másrészt hagyományt is teremtene vele a szervező Freee. "Ha találnánk további támogatókat, jövőre is rendeznénk egy hasonló eseményt" - jelzi Haranghy. Egyébként a magazin tavaszi akciója, az elektronikus zene Citrom-díja is jelentkezik jövőre, sőt legközelebb már a szavazók által legjobbnak vélt produkciókat is jutalmazzák majd, a Freee-Eper-díjjal.

Peter Poppara