Könnyű kaland egy vonatfestő dj-csillaggal

Vágólapra másolva!
Se diploma, se oklevél nem kell ahhoz, hogy a város a művedet szemlélhesse: a street arthoz bárki csatlakozhat, az elkövetők köztünk járnak. Néha nem is gondolnánk, kik állnak a festékszóró túlsó oldalán. A Freee magazin egy graffitiző lemezlovas szavait jegyezte le.
Vágólapra másolva!

Séta vagy vezetés közben már fel sem tűnik, hogy a város legsűrűbben látogatott tárlatán halad át az ember. A láthatatlan művészek számára szinte mindenhol festővászonként szolgálnak az utcák falai. Az alkotó elkészíti a művét, és kénytelen nyúlcipőt húzni, így a sajtótájékoztatók és svédasztalos tárlatmegnyitók helyett alámerül az illegalitásba. W.one a hazai elitfirkászok egyike.

- Jó pár éve foglalkozom a graffitivel, nem csak nézni, hanem csinálni is szeretem. Hazánk egyik elismert graffitis csoportjának tagjaként szinte már az ország minden táján otthagytam a nyomomat. A fújkálás mellett másik nagy szerelmem a drumandbass és a breakbeat. Ezért igazán különleges élmény volt, hogy nemrég egy rendező-pályaudvaron az Aquasky dj-jével, Brent Newitt-tel együtt festettem egy vagon oldalát.

- Történt, hogy a minap megtudtam: Brent Newitt, a Aquasky trió egyik lemezlovasa érkezik hazánkba Londonból. Róla érdemes tudni, hogy nemcsak a bakelitkorongokkal, hanem a festékszóróval is ügyesen bánik, ráadásul az egyik híres londoni graffitis csoport, az NT tagjaként is tevékenykedik. Alighogy leszállt a repülőgépről, azonnal közölte vendéglátóival, hogy nem csak a fellépésére ellátogató partyarcok fülében, hanem egy tűzfalon vagy valami jármű oldalán is szeretne nyomot hagyni itt maga után.

- A szervezők közé tartozó haverom felajánlott két jegyet a buliba, cserébe pedig el kellett mennem valamerre festegetni Brenttel. Elfogadtam a meghívást, elmentem a buliba, ahol Brent az Aquasky március elején megjelent, Team Players című lemezéről is elhintett néhány számot, melyekben a rockzenei hatások domináltak. Nem kell ezen csodálkozni, a srácok imádnak a stílusokkal kísérletezgetni.

Forrás: [origo]