Megnyaljuk a tíz ujjunkat - csütörtöki elektronika a Szigeten

Vágólapra másolva!
A Sziget Fesztivál második napjának elektronikus zenei notabilitásai Nagy-Britanniából érkeznek. A Party Arénában például Layo és Bushwacka játszik feltehetően technoid szettet, míg a Meduzában a híres Fingerlickin' breaklabel specialistái, Soulman, A. Skillz és Slyde diktálják a taktusokat. De az Aréna hazai lemezlovászainak - Naga, Beta, Budai, Jay Cortez - várható programja is magáért beszél.
Vágólapra másolva!

A Sziget Fesztivál második napján is a Partyarénéban lehet leginkább kitáncolni a bugit lábból. A techno- avagy techhouse-őrület főszereplője az Egyesült Királyságból érkező érdedmdús duó, Layo & Buschwaka lesz. Hazai részről játszik a két AAD-rezidens, Naga és Beta, akik az új Hairy Records kulcsfigurái. Zenél még a veterán Budai és a korábban Deadcode-os Jay Cortez.

A Meduzában breakbeat-nap a második. A délutáni permetpartyn Nixon, Vektor, Mukki és Sabda töri az ütemet. Este aztán a két tilosos Vida indít négyórás műsorral, majd a híres brit breaklabel, a Fingerlickin' dj-i, Soulman A. Skillz, és Slyde járatják csúcsra a bulit.

A Silent Discóban folytatódik a csendes őrület. A helyszínre betérve azt látni, hogy jó pár fülhallgatós arc táncol, bólogat, sikongat a csöndben. Csütörtökön az ötletgazda holland dj Od és No zenéje mellett dj Vanda, XT Noise, Thalyum, Neckrow, Tshwest keverésében break, illetve hardcore techno hallható a másik sávon.

A Cökxpon Ambient Sátorkert talán az egyetlen helyszín a szigeten, ahol huszonnégy órán át szól a zene. A csütörtöki program már reggel kilenctől kezdődik, a két tilosos, Sztyepp és Szik Víz jóvoltából. Az esti programban aztán Sonar, majd a Realistic Crew (Krizo, Chabz és Band), utánuk a Caracas Underpop, a szlovák Abuse live, végül a syrupos dj Mesterházy hozza a helyre jellemző chilles muzsikát. A Roma Sátorban a Putamayo Cafe reggea-dub-buliját csütörtökön, illetve péntek hajnalban is dj Scratchy mutatja.