Vágólapra másolva!
A hétvégi fesztek közül a marosvásárhelyi Félszigetre a német trancer ATB, míg a százhalombattai Reggae Campre a jamaicai Sixth Revelation látogat el. Budapesten tűnik föl drum'n'bassben jártas szőke szépség, djane Alley Cat, valamint a breaker D. Ramirez, dj Ripley és Kid Kameleon. Az A38 hajóra jön a Transglobal Underground, most csak dj- és soundsystem szettel.
Vágólapra másolva!

A még mindig forrongó nyárban ezen a hétvégén folytatódik a fesztiváldömping. Erdélyben is találni egy össznépi rendezvényt: a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál elektronikus zenei felhozatalából kiemelendő a német lakossági trance-ben nyomuló ATB, aki a mértékadó DJ Mag legfrissebb tízes listájába is befért. Érkezik némi importbreak is a Székelyföldre, a brit JDS és az ausztrál Klaus "Heavyweight" Hill szállítja. Persze house szintén kerül az Arigato Arénába, az olasz Santos és Madox tálalásában.

Szerencsére akad egy vízparti feszt a hétvégén: a Ladánybene 27 hagyományos Reggae Campjét ezúttal Százhalombatta-Dunafüreden rendezik meg, egy Duna-parti csónakházban. A nagy jókedvet a jamaicai Sixth Revelation, a lengyel Jamal, a görög Soul Fire és a szlovák Polemic zenekari, a német Dr. Ring Ding és a lengyel Paprika Corps pedig soundsystem-produkcióval garantálja. Hazai részről számtalan raszta között persze fellép az LB 27 többféle változatban, valamint a Copy Cont egyaránt felvonultató Tigris zenekar és Rasztaműhely Soundsystem.

Pénteken kezdődik a háromnapos gyenesdiási alkotótábor, ahol jó pár ismert dj vonul fel. Mintegy összeborul a hazai minimál-, underground techno-, elektro-, break- és dnb-szcéna, ott lesz ugyanis Naga, Beta, Marvin, Dork, Reakthor, Morgontz, Wamzer, Isu, Sinko, Crimson, Chrom és Pálmester.

A Sziget még csak közeleg, de addig is érdemes átvergődni a K-hídon. A Mokka Cukában vélhetően most sem fog csalódást okozni a pénteki break, Grasshopék meghívásának ezúttal a brit D. Ramirez tesz eleget. Szombaton aztán szokás szerint a dobbasszus hívei választhatják a Mokkát, a Drum Club vendége az egyik legismertebb djane, a szintén brit Alley Cat lesz.

A margitszigeti Cha-Cha-Cha-terasz Breakshit bulija is tört ütemekkel és határon túli dj-kkel operál szombat este. Két amerikai lemezlovas, Ripley és Kid Kameleon játszik majd.

Utolsó hétvégéjéhez ért az Electronic Beats sorozat az A38 hajón. Pénteken dj-szettel, szombaton soundsystem-muzsikával kedveskedik az ezredszer meglátogatott Budapestnek a Transglobal Underground. Az elektronikus világzene veteránjai előtt és után pénteken Infragandhi, szombaton meg Erik Sumo dj-zik.

Megemlítendő még egy hardtechno buli, a Kashmirból. Ezt az osztrák Boernah, Thomas Green és mc Nino produkciója teszi különlegessé, persze azért a rezidens Niluxék is kitesznek magukért.

Még több infó és egyéb bulik a Partytárban!

Peter Poppara