Forrongó táncparkettek - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Tovább tombol a nyár a hétvégén, az EFOTT pedig a reggae és a ska jegyében dübörög Zamárdiban. Többek között a jamaikai I-Wayne, Firestar, Harmony and the Lava Band, az osztrák House of Riddim és az amerikai New York Ska Ensemble vendégszerepel a Balaton partján. Magyarországra érkezik még a norvég Combichrist, a német Gregor Trescher és Savas Pascalidis, a darenbézer Skynet, a Black Sun Empire és a Phace, a breaker Hyper, Naft és Johann Soh, a trancer Airwave és Estuera, valamint a psy-os X-Dream. De még ezeken kívül is számos komoly program várja a partyzókat ezen a forró nyári hétvégén.
Vágólapra másolva!

Az EFOTT-ra legjobban várt jamaikai, Junior Kelly ugyan lemondta az összes európai koncertjét, azért még fél éjféltől folytatódik a reggae-őrület a nagyszínpadon, mégpedig az érdemdús osztrák, House of Riddim előadásában. A kisszínpadon a Ludditák és Zaggastic koncertje érdemel figyelmet pénteken, míg a Globe Party Arénában a lakossági tánczene nagágyúi, Erős és Spigiboy parádéznak.

Szombaton a kisszínpad programjának is jamaikai a gyökere. Ekkor a New York Ska Enbsemble és a Pannonia Allstars Ska Orchestra koncertjétől dől a füst a hangfalakból. Hajnal egytől aztán a Selecta Shop bemutatója, a jamaikai Burro Banton, az olasz One Love Sound System és a hazai Love Alliance Soundsystem fellépése következik. Érdekes lehet még Sub Bass Monster koncertje, illetve dj Junior lemezei is szólnak majd.

A Borsod megyei Fónagyságra ugyan nem érkezik neves külföldi dj, de a Deeptech javarészt technós fellépőket (Bellon, Makkay, E2 live) felvonultató Nature X - Electronic Music Weekendje mindenképp figyelemre méltó. Talán a tört ütemeket lökő Palotai "fater" lesz a legnagyobb név itt.

A debreceni Lovardában is a techno a stíl péntek este. Az Fl-X Németországból, Zina és Mandy Máltáról, Tony Slicer meg Görögországból jön a Special Edition X-re.

Az x-eknél maradva, a hétvége psy-eseményére, a Tranceport, a Psyevolution, a Psysector és a No Vidra Crew bulijára a német X-Dream érekezik, de játszik a party.[origo].hu dj-je, Oyle, valamint két goás veterán, Oleg és Jirzij is, a mogyoródi Ring Autósmoziban szombat este.

Ugyancsak szombaton a hazai progi egyik fellegvárában, a Club Koronában, a Kecel Fesztiválon is parádés a felhozatal. Ennek érzékeltetésére az alábbi felsorolásra hagyatkoznánk: Nick Warren, Lee Burridge, Desyn Masiello Nagy-Britanniából, 16Bit Lolitas Hollandiából, Effe, Alex Elle Olaszországból, dj Tarkan Törökországból, Phonique Németországból.

Az A38 Electronic Beats sorozata pénteken a brutális technóra fókuszál: a "gótikus tech" nagyágyúja, a norvég Combichrist játszik. Szombaton aztán a breakbeat tombol majd a Petőfi hídnál a nagynevű brit, dj Hyper és honfitársa, Naft főszereplésével. A szokásos pénteki óbudai breaket a Hypnosis viszi a Mokka Cukába, ahol a svéd Johan Soh vendégszerepel.

Pénteken ünnepli születésnapját a technoid drum'n'bass hazai propagátora, a Circus Maximus. Erre az alkalomra a brit Skynet, a holland Black Sun Empire és a német Phace formáció áll a lemezjátszók mögé, a Lágymányosi híd pesti lábánál fekvő Custóban.

Forrás: [origo]
Csak egy dzsigoló - Savas Pascalidis

Szombaton hajógyári-szigeti Dokkban a deadcode-os srácok (Hot X, Igor Do'Urden, Coyote), valamint a német Gregor Trescher és Savas Pascalidis (International Deejay Gigolos) eresztik az elektrotechnót a népre a Plastic partyn. Ugyancsak ekkor a trance újdonász törzshelyén, a Blade-ben a brit Airwave és a belga Estuera tolja a szállongó ütemeket.

Még több party és részletek a Partytárban!

Peter Poppara