Vágólapra másolva!
Egy héttel a futball-világbajnokság döntője után, most szombaton, azaz július 15-én ismét huligánok özönlik el Berlin utcáit, egy kicsit másféle ünneplésre. Két év után először, ismét egy egész hétvége telik majd el a Love Parade jegyében: péntektől vasárnapig before- és afterpartyk kísérik a nagy felvonulást. A legújabb LP-n több nemzetközi sztár, több helyszín, több stílus, több élő elektronika - és több mint egymillió ember várható. 
Vágólapra másolva!

Két éves kihagyás után, idén újra lesz Love Parade, az eredeti, hamisítatlan német kamionos parádé, mely ezúttal tíz álló színpaddal és megszámlálhatatlan elő- és utóbulival kiegészülve várja majd Európa legnagyobb dance-közösségét. Az újítások között több elektronikus élő performansz, a feltörekvő német kiadók legnagyobb művészei, stíluskavalkád, sőt még külön chill-out helyszín is van.

Az első

Az 1989-es Love Parade üzenetében - még a berlini fal leomlása előtt - nagyobb szerepet kapott a politika ("béke és megértés a zenén keresztül" - ez volt Dr. Motte alapötlete), mára viszont a szeretet és egység hirdetése mellett az esemény főként és elsősorban a zenéről szól. (A kilencvenes évek végére már több mint egymillióan vettek részt a felvonuláson, nem csoda, hogy a megarave-en való bulizás mellett az üzenet valahogy háttérbe szorult.) A parádé alapötlete világszerte is sikeres: születése óta sorra indultak a svájci, osztrák, amerikai, chilei, izraeli, vagy éppen mexikói klónok. Az acapulcói, San Francisco-i, Tel Aviv-i, santiagói és berlini Love Parade azóta is folyamatosan (vagy kis megszakításokkal) üzemel.

Az idei

A berlini Strasse des 17 szombaton a világ legnagyobb táncterévé változik, a Brandenburgi kapu és az Ernst Reuter Platz közötti terület (a felvonulás útvonala) ugyanis nagyjából kétszázhatvan-ezer négyzetméter, azaz harmincöt futballpálya nagyságú. A negyven kamion két sorban menetel majd a Tiefgarten Park-ban felállított nagyszínpad felé. A felvonulás délben indul és várhatóan este tizenegyre ér a célba. Az éjféli záráskor a party még koránt sem ér majd véget: a helyszínen berlini klubok tucatjai várják majd tárt karokkal a kamionok mellől odatévedőket.

A legnagyobb újításnak a lineup nemzetközisége számít. Az idei az eddigi legszínesebb fellépőlista, jönnek finn, balkáni, ausztrál, indiai, spanyol de kínai dj-k is. Az előző évekkel ellentétben őket már nem a szervezőség választotta ki, hanem maga a közönség. Az idei parádéra a világ minden tájáról lehetett jelentkezni (nagyjából száz csapat nyújtott be igényt kamion indítására) a jelentkezőkre pedig interneten szavazott a partyközönség. Az első harmincöt legtöbb szavazatot kapott jelentkező mellett öt Love Parade médiapartnernek fenntartott kamionból állt végül össze a teljes kamionlista. Van köztük szingapúri szuperklub (Zouk), montreali netlabel (Epsilonlab), vagy indiai klub (Climax) is.