Ibiza legjobb dj-je - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Ma este kezdődik az A38-on az öt hétvégét felölelő Electronic Beats sorozat. Az első hétvége fellépői a brit Utah Saints és Lee Coombs, valamint a német-chilei Senor Coconut lesznek. A Mokka Cukában a törtütemek hódítanak, a breaket az angol Toob live hozza, a drum'n'basst meg a honfitárs Logistics. A Hairy Records a düsseldorfi MTV Europe-műsorvezetőt, Loco Dice-t hozza Budapestre, aki nem mellesleg kiváló techhouse-dj. A goaszcéna egyik ősatyja, az amerikai Goa Gil meg Monorierdőn vezényel huszonnégy órás zúzást. Jut még a hétvégére egy összművészeti fesztivál erős elektronikus zenei fölhozatallal a Budavári Labirintusban, és tart a Wan2 Fesztivál Mezőtúron, az EZ Rollerzzel és Tayóval.
Vágólapra másolva!

Nagyszabású partysorozatot hoz össze a T-Mobile és az A38 hajó a júliusi hétvégékre. A nyitóbuli június utolsó napjára, ma estére esik. Pénteken a leedsi eklektikus elektronikus zenei liveact, a Utah Saints, illetve honfitársuk, az inkább breakben utazó Lee Coombs fakít a bárka gyomrában. Szombaton aztán a Németországból Chilébe keveredett Senor Coconut villant új lemezéről.

A Mokka Cuka is bízvást látogatható mindkét hétvégi estén. Pénteken a Hypnosis break-klub jelentkezik a Hajógyári-szigetről. A brit Toob live produkciója élődobokból, emberi hangból és persze elektronikából áll össze. Hazai részről a Breakbeat.hu-s rezidens, Grasshop mellett a tilosos Pedro és a Title Fight dj-je, Psure töri az ütemet.

A hétvége második éjszakája már a drum'n'bass bűvöletében zajlik a Mokkában. A Drum Club vendége Logistics lesz Angliából. A hospitalos dj nem először vizitál fővárosunkban, mint ahogy Longman, Sizenine, Statik (Beatpoint) és Ren, sem először lépnek föl az óbudai-szigeti klubban.

A nemrégiben gründolt Hairy Records már a második erős buliját rendezi. Ezúttal a Közraktárak épületét kell célba venni péntek este, ott is a Groovy Inside-ot. A Der Dritte Raum után újra egy német nagyágyút Loco Dice-t sikerült Pestre csábítani Nagának és Betának, az új kiadó két fejének. A düsseldorfi sráccal kapcsolatban megjegyzendő, hogy a Mixmag szerint tavaly ő volt az év dj-je Ibizán, illetve az, hogy az MTV Europe műsorvezetője.

Péntek este egy jelentős amerikai szószátyárt is üdvözölhet Budapest, hogy ne maradjon autentikus hiphop nélkül ezen a hétvégén sem. A Lovag utcai New Orleans klub Erick Sermon élő produkciójától lesz hangos. Játszik még többek között: Nadir, Zefil és a Tru Masters is.

Ismét partyt rendeznek egy korábbi legendás helyszínen, a Budavári Labirintusban. A Labirintus Összművészeti Fesztivál elektronikus zenei felhozatala korántsem lebecsülendő. A Jazz-klub termében Mango, mc Sena, Lakatos Gyuszi, Orbán Gyuri, Szoszó Lakatos Sándor, Freeman és Keyser lép föl. Az ambient- és chillszekciót a Sublogic live, dj Jácint és Janus képzi; a technót a Svédországban élő Ferenc Vaspoeri, Isu és Kalt viszi a labirintusba; electro- és break-vonalon pedig az Anorganik live, Mesterházy és Skeam jeleskedik a Budai Vár alatt szombat este.

Forrás: [origo]
Erick Sermon

Nem felejthetjük el, hogy itt a nyár, dübörög a fesztiválszezon. A hétvégén Mezőtúron már a tizenegyedik Wan 2 zúg. Jó pár éve meg külön elektronikus zenei helyszín is került a hepajra. Ahol hétvégén brit breakerek kevernek a dj -pult mögött, az EZ Rollerz és Tayo neve pedig csöppet sem ismeretlen a törtütemek kedvelői előtt.

Végül szombaton ismét Magyarországon játszik a goa-psy ősatyja, az őszülő szakállú Goa Gil. Monorierdő az ő és partnere, Ariane huszonnégy órás szettjétől csattog, recseg, zeng majd.

Még több party és részletek a Partytárban!

Peter Poppara