A rave-ektől a hippitalálkozókig - fesztiválok itthon és világszerte

Vágólapra másolva!
A nyári fesztiválok egyéb zenei stílusok mellett az elektronikus zenében is erősek, sőt talán nem túlzunk nagyot, ha azt mondjuk, talán ez húzza a legtöbb fesztivál programját. Azt is mondhatjuk, hogy a legismertebb előadók ebben a műfajban érkeznek. Nézzük, kik és hova, a hazai eseményektől a tengeren túli megafesztiválokig, Mezőtúrtól Brazíliáig.
Vágólapra másolva!

Wan2 Fesztivál - Mezőtúr (június 28-július 2.)
A helység a szervezők szerint, immár tizenegyedik éve, a rockzene egyik legjelentősebb hazai kegyhelye. Még ha így is van, a háromnapos hepaj Multi Caféját azért az elektronikus zene húzza. Csütörtökön a Neo és Titusz viszi a prímet, a hétvége aztán még ütősebb lesz. Pénteken Palotai és a brit E-Z Rollers dj-szettjével, szombaton meg a szintén angol Tayóval és Blimmel, valamint a chis Nagával és Kevinnel.

Forrás: [origo]
A Wan2 Feszt oldala | Fesztiváladatok

Hegyalja Fesztivál - Tokaj (július 12-16.)
A buli zárónapjának megkoronázásként két klasszikus, a Dub Pistols és a Freestylers követi egymást, sőt az utóbbi mc-je, Sir Real a nem kevésbé legendás dj-vel, Freq Nastyval is föllép. A helyi Multi Caféban fellépő további sztárok névsora: Radio Slave, Paul Woolford, Roni Size és mc Dynamite.

Forrás: [origo]
A Hegyalja Feszt oldala | Fesztiváladatok

Volt Fesztivál - Sopron (július 5-8.)
A Volt az elektronikus programok nélkül el se kezdődhetne, talán csak a Pet Shop Boys segíthetné ki a szervezőket. Nézzük, mekkora lenne a hiány, ha nem puttyognának a kütyük és nem pörögnének a lemezek a nyugati határszélen. Először is a nujazz-diktátor De-Phazz maradna otthon, továbbá a kraftwerkes Karl Bartos és a japán Kyoto Massive. A jelentős britek, köztük az indie-s Allan McGee, a dárenbézer Andy C, a breakes Dave Tipper, valamint a technós Josh Wink nélkül sem lenne igazi a soproni összejövetel.

Forrás: [origo]
A Volt oldala | Fesztiváladatok

Sziget Fesztivál - Budapest (augusztus 9-16.)
Magyarország legnagyobb vurstlijának programja most még képlékeny, annyit lehet tudni, hogy tíz év után ismét jön a Prodigy. A Nagyszínpadon ezenkívül Guru's Jazzmataz a francia mc Solar és az amerikai Doo Wop közreműködésével osztja a dzsesszes hiphopot. A Wan2-színpad elektronikus zenei sztárja az idén az amerikai Orb lesz. A Partyarénából egyelőre három nevet emelnénk ki, a brit dobbasszus-djane-t, Stormot, az argentin house-mágust, Hernán Cattáneót és a német elektrotechno-szakértőt, Anthony Rothert.

Forrás: [origo]
A Sziget oldala | Fesztiváladatok

Szegedi Ifjúsági Napok - Szeged (augusztus 22-25.)
A nyár záróakkordjait valószínűleg itt játsszák majd el. Külön reggae-színpadot is találni majd, rajta például a német Likkle T-vel. A sok reggae mellett lesz ska és goa, míg a Nagyszínpadon Transglobal Underground-, Bëlga- és Anima-koncert is várható. A Globe Partysátor programját később állítják össze.

Forrás: [origo]
A SZIN oldala | Fesztiváladatok