Electronic Beats: dunai lüktetés

Vágólapra másolva!
A T-Mobile öt hétvégén keresztül sztárokkal tölti meg az A38 színpadát, az Electronic Beats partysorozat keretében. Június 30-tól július 29-ig megfordul a hajón a brit Utah Saints, Lee Coombs, Shri és dj Badmarsh, a Naft, dj Hyper, valamint a Transglobal  Underground. Eljön még a német-chilei Senor Coconut, a norvég-amerikai Combichrist és az olasz Nicola Conte. Lesz tehát break, d'n'b, elektro, nujazz, indusztriális techno meg világzene.
Vágólapra másolva!

A június eleji, Boy Goerge-dzsal, a Groove Armadával és Palotaival fűszerezett Pecsa-beli Electronic Beats fesztivál után most klubbulikat visz az A38 hajóra a T-Mobile, ugyanezen a néven. A sorozat öt hétvégén keresztül dübörög az Artyemovszk 38 fedélközében, és persze sztárfellépőkben is bővelkedik.

Elég csak az előttünk álló hétvége kínálatát mustrálni. Június utolsó napján, pénteken a Utah Saints és az érdemdús remixer, Lee Coombs érkezik Budapestre a ködös Albionból. Ebből az is kiderül, hogy az előbb említett formáció tagjai nem buzgó mormonok Salt Lake Cityből, sokkal inkább két leedsi elektro-fenegyerek, akik várhatóan ezúttal is eklektikus szettjükkel perdítenek táncra több korosztályt. Lee Coombs viszont legtöbbször breakkel operál, ez utóbbi vonalat erősítik a hazai fellépők is, azaz Ludmilla, Bergi és Crez.

Szombaton aztán a Németországból Chilébe emigrált Uwe Schmidt, művésznevén Senor Coconut és együttese játszik a budai állóhajó színpadán. Feltehetően legújabb, idén megjelent albumából ad ízelítőt az electrolatin apostola. Éppen ezért az album egyik közreműködője, a venezuelai Argenis Brito is elkíséri a művész urat. Levezetésképp Miki Kever kavar egy kis latinfunkkal.

Az EB második hétvégéjének első estéjén, július hetedikén a brit dj Badmarsh (magyarul: szélhámos) még szokásos tettestársa, Shri nélkül érkezik, de szombatra ő is Budapestre ér. A srácok nem ismeretlen helyre jönnek, novemberben ugyanis már tesztelték az A38 színpadát. A páros muzsikáját ismerve jövendöljük, hogy a két éjszaka d'n'bvel, breakkel és keleti hangmintákkal lesz teljes. Hazai részről Bergi és Dalma járul hozzá a pénteki jókedvhez, szombaton pedig a tűpontos átkeveréseiről híres dj Cadik lesz a hazai erő.

Július középső hétvégéje (14-15.) aztán a nujazz jegyében telik. Kis túlzással a műfaj kilencvenes évekbeli forradalmárának nevezhető olasz Nicola Conte péntek este dj-szettel virít, szombaton viszont már együttesével, a Jazz Combóval kooperál. A hétvége magyar fellépői sem tekinthetők kiegészítő embereknek: pénteken Barabás Lőrinc és az Uptown Felaz összjátéka, szombaton meg Keyser és Shuriken dj-szettje hallik.

A következő pénteken, július 21-én már nem finomkodik az Electronic Beats, lesz industrial techno, hardstyle és hardcore - egy norvég-amerikai liveact, a Combichrist, továbbá zúzós kedvű magyar dj-k előadásában. A szombat viszont lazábbnak ígérkezik, visszatér a brit break, egy ifjú Breakspoll-díjas dj-párossal (Naft) és egy veteránnal (Hyper). A magyarok közül pedig Bergivel, Crezzel és Mirával.

Forrás: www.mediaculture.it
Transglobal Underground

Az Electronic Beats utolsó hétvégéje (július 28. és 29.), a Magyarországra hazajáró Transglobal Underground jegyében telik a hajón. Pénteken dj-szettet kap a pénzéért a publikum, egy napra rá soundsystemmé egészül ki a lemezlovászpáros, a bájos szitáros hölgy, Sheema Mukherjee és a dobos, Hamid Mantu érkeztével. Az öt hétvége egy-egy partyján a jegyek két-háromezer forintot kóstálnak.

Peter Poppara