Boy George, a pünkösdi lemezlovag - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A hétvége két csúcspontja közül az egyik kétségtelenül a pénteki Electronic Beats, a brit Groove Armadával, a Zoot Womannel, valamint dj Hell-lel és Boy George-dzsal a dj-pult mögött. A másik a vasárnapi keceli Deep Dish-fellépés lesz, de Magyarországon pünkösdözik a brit breakes Metric, a floridai drum'n'basses Gridlok, továbbá James Holden, Valentino Kanzyani, meg még egynéhány divatosan progresszív arc: a török Özgür Can, a brit Oliver MacGregor és holland Ferry Corsten.
Vágólapra másolva!

Pénteken - a kölni nyitóbuli után - Budapestre ér a T-Mobile Electronic Beats Fesztivál. A Petőfi Csarnokban fellép a brit slágergyáros duó, a Groove Armada és a Madonna legújabb zeneszerzőjét, Stuart Price-t tagjai közt tudó electropop-formáció, a Zoot Woman. A techno felől induló német dj Hell mellett a nyolcvanas évekbeli extravagáns popsztár, Boy George pakolja a lemezeket. Hazai részről pedig Yonderboi élő és Palotai dj-produkciója teszi teljessé a fesztivált.

Bár a nyár késlekedik, a szabadtéri helyek azért nyílogatnak. A héten már a Hajógyári-szigeti Mokka Cuka is számításba jöhet. Annál is inkább, mert újra elkezdődik a Breakbeat.hu nyári őrülete, a Hypnosis. A party sztárja a brit Metric lesz, de játszik a kecskeméti 'G', a Title Fight-os Psure és a rezidens Grasshop is.

Ugyancsak a Hajógyári-szigeten, de az Árpád híd felőli részén található a Dokkoló hajó. A tavaly óta az öböl vizén ringatózó bárka kétnapos pünkösdi mulatságának első napján többek között Chriss és Kühl proghouse-muzsikája harsan, szombaton meg Little Fee és Surprise rakja a lemezjátszót hasonló stílusban.

Szombaton már napsütésre is lenne sansz, ha a Floridából érkező dárenbéz-dj, Gridlok a napkorongot is lemeztáskájába pakolná. A nevezett amerikai egyébként a Mokka Cuka Drum Club fedőnevű, Bladerunnaz-szervezésű programján játszik, ahogy magyar szaktársai közül Mindscape, Soundhunter, Reza és Dis is.

A Deadcode Production nemrég bejelentette, hogy egy darabig nem rendez Hyperspace-bulit, aggodalomra azonban semmi ok, a Dokkban máris indul a csapat új, Plastic nevű partysorozata. A brit James Holden mellett a rezidensek: Hot X, Igor Do'Urden és Coyote játszanak szombat este. Technóban utazik a sárándi M47 is, ahol a rezidens Zsíros és Smith mellett a szlovén Valentino Kanzyani virít.

A Tölgyfa utcai Club Trendybe Özgür Can látogat, ugyancsak szombaton. A török dj is a népszerű proghouse-trance-ben mozog, akárcsak a Chriss által alpított Foundation Records tehetségei, Yvel & Tristan, vagy a strictlys Lank és SFBeat, akik szintén fellépnek a Synergie elnevezésű bulin.

Szombatról vasárnapra virradóra ismét horgászokat riogatnak a goa-psy-szcéna dj-i. Ezúttal egy kiskunlacházai horgásztó az éjszakai dáridó helyszíne, az Amnesia partyjára Franciaországból utazik hozzánk a Tikal, hogy Hruscsov, Dolphin és Danger társaságában zenélhessen.

Forrás: [origo]
Ferry Corsten

Kétnapos Grand Opening bulival nyitja a nyarat a siófoki Palace. Mindkét napon a proghouse és progtrance hívei örülhetnek. Szombaton például a brit Oliver MacGregornak és a hazai dj-matuzsálemeknek, Kühlnek és Slam Jr-nak, de játszik Chriss is, a fogyókúrázó Hamvai PG-ről már nem is beszélve. Vasárnap egy holland vendég, Ferry Corsten lesz a sztár, bár valószínűleg dj Sterbinszky aratja a legnagyobb sikolyokat.

Bizonyára a pünkösd miatt háromnaposra nyúló hétvégének köszönhetjük az iráni-amerikai Deep Dish újabb magyarországi látogatását. Tény, hogy a srácok a vasárnap este kezdődő nyárindító bulin tűnnek fel a keceli Club Koronában, ahol Sharam közreműködésével hatórás szettet abszolválnak.

Egyéb infók és még több esemény a Partytárban!

Peter Poppara