Angolszász zenei újraegyesülés

Vágólapra másolva!
Megjelent az US3 ötödik sorlemeze, a Schizophonic. A cím távolról sem eredeti - a muzsika annál inkább.
Vágólapra másolva!

A negyedik albumot követő, tavalyi óriásturné alatt (mellett?) a londoni gyökerű US3-nak sikerült összeraknia egy újabb ínycsiklandó anyagot. A Schizophonic mind megszólalásában, mind tempójában az élő fellépések világát idézi, egyébként meg hiphop, brazil szamba és a hatvanas évek soul-jazz lüktetése keveredik benne.

Pazarul hangzik, leszámítva a címet, amelynél már volt dolgunk blikkfangosabbal. Hogy mást ne mondjunk, a nem éppen progresszivitásáról ismert ex-Spice Girl, Geri Halliwell is kiadott egy hasonló cégért viselő lemezt hét évvel ezelőtt. De csodálkoznánk, ha ő lett volna a zenetörténetben az első "skizofrén".

Mindazonáltal ez legyen a legnagyobb bajunk az US3 Schizophonic-jával. A közreműködők listája például nyomban feledteti velünk Halliwell kisasszony teljes munkásságát. Ott van először is, az angolszász zenei újraegyesülés jegyében két new york-i rapper, Akil és Gaston, míg a lemezjátszókon a Budapestet is megjárt, dj First Rate szöszmötöl.

Forrás: [origo]

A zenekarfőnök, Geoff Wilkinson (képünkön balra) emellett egy ismerős szaxofonosnak és zongoristának (Ed Jones, illetve Mike Gorman), egy hatvanéves gitárosnak (Ernie Cranenburgh), továbbá trombitásnak (Chris Storr) és bőgősnak ("Level" Neville Malcolm) dirigálhatott. Élőben pedig ennél is jóval népesebb a színpadi mezőny.

Galambos Péter