T- Mobile Electronic Beats idén már Budapesten is

Vágólapra másolva!
A 2005-ös fesztiválok sikerein felbuzdulva, a T-Mobile International idén újabb helyszínekkel bővíti a listát: a kölni fesztiválnyitó után június, egyben a nyár második napján Budapesten is lesz Electronic Beats Festival. És bár a Nightmares on Wax soundsystemének lemezbemutatóját csak Kölnben hallhatjuk, a budapesti forduló résztvevőinek listája is igencsak figyelemreméltó: itt lesz a Groove Armada, a Zoot Woman, Boy George és dj Hell is, a két magyar sztár, Palotai és Yonderboi mellett.
Vágólapra másolva!

Az Electronic Beats (EB) az underground és a mainstream irányzatok kedvelőinek egyaránt igyekszik kedvezni - a technótól a soulig. A fesztiválsorozat idén a kölni E-Werkben indul május 26-án, ahol többek között fellép a Nightmares on Wax Soundsystem, Boy George, dj Hell, a Zoot Woman, Super Discount és a német Deichkind is.

Itt a Nightmares Soundsytem nemrég megjelent In A Space Outta Sound című, soul- és hiphopelemeket vegyítő, új lemezének bemutatója lesz a fő attrakció, de lesz francia house a Super Discounttól, detroittechno dj Hell prezentálásában, és a diszkó, a techno, a twostep és a progresszív elemeit ötvöző, Boy George-féle dj-szett is.

De nem kell feltétlenül Németországig mennie annak, aki részese szeretne lenni mindennek: az idei sorozat második fesztiváljának ugyanis június és a nyár második napján a budapesti Petőfi Csarnok ad otthont. És bár itthon nem kaphatunk ízelítőt a Nightmares on Wax legújabb mesterkedéseiből, nyugodt szívvel kiegyezünk helyette a budapesti esemény nyitókoncertjével: a Groove Armadával.

A mi Electronic Beatsünk fellépői között üdvözölhetjük még dj Hellt, az immár húsz éve töretlen népszerűségnek örvendő detroiti minimalistát, és az újabban lemezlovasként tündöklő, örökifjú Boy George-ot is. A Zoot Woman is eljön hozzánk, és a szintén nemzetközi sztárnak számító Yonderboi live-ja mellett, lemezeket pörget majd a hazai partyélet "Örege", dj Palotai is.

Az Electronic Beats, a T-Mobile zenei szponzorációval foglalkozó részlege, tavaly óta tevékenykedik Európa-szerte, és nemcsak szponzorként, de kiadóként is működik. Az EB égisze alatt létrejött ibizai party mellett, volt már többezres megafesztivál Amszterdamban, a Stereo Mc's és a Prodigy fellépésével, szabadtéri őrület egy edinburgh-i kastély kertjében, és persze a kölni E-Werkben is, ahol tavaly, többek között a Tiefschwarz és a Faithless dübörögtette a hangfalakat.

Forrás: [origo]

Az Electronic Beats nem csak az elektronikus zene, de a kapcsolódó életstílus képviselője is szándékszik lenni. Az általuk működtetett nemzetközi zenei portál mellett - az Electronicbeats.net weboldalon hírek, életstílus-cikkek, videointerjúk, lemezkritikák és megvásárolható zenék is vannak - immár második évfolyamába lépett Slices című, dvd-formában megjelenő, és Electronic Beats című, nyomtatott magazinjuk is. A kommunikáció, a zene és az életstílus összefonódásából létrejött projekt első budapesti rendezvényét június másodikán a Viva Tv is közvetíti, a jegyek pedig máris kaphatók.