Amitől a dj a hangfalra mászik

Vágólapra másolva!
A Freee magazin összegyűjtötte, miféle jelenségek borzolják leginkább a lemezlovasok idegeit. Távol álljon tőlünk, hogy az összeállítással ötleteket próbáljunk adni az ellenszenves lemezpörgetők hiszterizálásához - a felsorolás szándékunk szerint éppen hogy a publikum okulására szolgálhat. Borítékolható sérelmek és rejtett allűrök.
Vágólapra másolva!

1. "Felraknád a GU25-ről azt a zenét, amiben az a szép csilingelés van, meg tudod, pimpirimm, na, azt!" - a dj-k szeme általában könnybe lábad az efféle követelőző kérésektől. A hatás fokozható az "Esetleg Tiësto?" rákérdezéssel.

2. Külföldi sztár-dj-k gyak­ran nagy sleppel érkeznek, amelynek tagjai természetesen mind úgy érzik, nekik is a pultban a helyük, sőt a lábatlankodó társaság esetenként kiegészül a helyi keménymaggal. Dj legyen a talpán, aki bírja cérnával, midőn mondjuk egy partvissal léggitároznak a könyöke magasságában.

3. A kezdő dj agyvize joggal forr fel, amikor hosszú egyeztetés, intézkedés és munka után sikerül szert tennie egy tisztességes fellépésre, ám a szett csúcspontján megjelenik mellette kollégája, és jóval idejének eljövetele előtt türelmetlenül toporogni kezd a pultban, nehezen titkolt kitúrási szándékkal. Ugyancsak ökölbe szorulhat az arc a "Csak egy zenét hadd tegyek fel, én is dj va­gyok" kezdetű könyörgések hallatán.

4. Szintén pályájuk elején járó lemezlovas-palánták életét keserítik meg a kluboknak talán nem is nevezhető, sötét lyukakban megrendezett partik borzalmas technikai feltételei. Egy-egy kontroll nélküli, ugráló lemezes, beragadt potis szett évekkel rövidíti meg a szakmabeliek életét.

5. A szett alatti negyvenharmadik autogramkérés után már legszívesebben minden dj összepakolna és hazamenne. Itt jelezzük, hogy felesleges a nyomulás, a legtöbben ugyanis a játék befejeztével általában szívesen eltöltenek még egy kis időt a közönséggel, és akkor bőven jut idő mindenféle bizalmaskodásra.

6. Ide tartozik az állandó pacsizhatnék. Ezt a kezdő lemezlovasok nem is élik meg tragédiaként, ám nagyobb ismertségnek örvendő kollégáik jobbára a pokolba kívánják a kezek erdejét, főleg akkor, ha egy kósza pracli esetleg a lemez megugrását eredményezi. Ha akkor ölni tudnának a szemükkel, a partyzók jó része már alulról szagolná az ibolyát.

Forrás: [origo]
- "Adj egy pacsit!" - "Ne nyúlkálj!"

7. Többen jelezték, karrierjük során előfordult már velük, hogy vastag nyakú és széles hátú figurák megpróbáltak határozott pressziót gyakorolni zenei ízlésükre, mondván: "Itt egy tízezres, csak zúzzá' má'!" Bizonyára nem szükséges ecsetelni, mit gondolnak ilyenkor a megszólítottak.

8. Mindezek azonban eltörpülnek a legvégső zokszó mellett. Egybehangzó vélemények szerint ugyanis a legjobban mégis az tudja kihozni a dj-t a sodrából, ha meleg a sör!

Nagy Ágnes / Freee magazin

Forrás: [origo]