Breakbeat és house kéz a kézben - megvannak a jegynyertesek!

Vágólapra másolva!
Szombaton a Nowsound Breaks legújabb állomásán, a Citadellán két brit fellépő: Jay Cunning és az Atomic Hooligan osztja a breakeket, míg a kisteremben a United Colors of House csapata hozza a megszokottat. Nyertesek.
Vágólapra másolva!

A break és house házasságából született party (bár korábban a Nowsound névre mindenkinek a drum'n'bass jutott eszébe) nagytermében a két angol mellett Palotai, Tb Gon és Erká is a pult mögé lép, a kisteremben pedig a már megszokott United Colours of House-csapat két tagja: Marvin, Beta, valamint a székesfehérvári, ikz-s Chrom játszik.

Matt Welch és Terry Ryan projektje, azaz az Atomic Hooligan duó nemrégiben szerzett igazi világhírt magának - a 2005-ös ausztrál Fuzzy Summer Break fesztiválon, kilenctagú zenekarral előadott liveshow-jukkal. Első ep-jük valójában már 2000-ben megjelent, ezt még sok-sok tizenkét inches és rengeteg remixmegjelenés követte különféle albumokon (köztük Lee Combs vagy az Underworld klasszikusaival), debütáló albumuk, a You Are Here viszont csak tavaly jött ki.

Az album hatalmas sikernek bizonyult, a BBC Radio 1 esélyesen az év albumának nevezte, a srácok megjelentek a Dj Mag címlapján, és már most biztos a fellépésük szinte minden nagyobb nyári fesztiválon, beleértve a Glastonburyt is. A élőfellépések mellett dj-szettekkel is járják a világot - nem kevesebb sikerrel. Európától Ázsián keresztül Ausztráliáig szinte mindenhol jártak már, május első hétvégéjén pedig végre Budapestre is ellátogatnak. Szettjeik alapján a világ tíz legjobb breakbeat-dj-inek listájára is felkerültek, van mit várni tehát tőlük szombaton.

Azt mondják, tíz év a dance-szcénában nagyon hosszú karriernek számit, a szombat esti Nowsound másik külföldi fellépője, Jay Cunning pedig ennél még többel is büszkélkedhet. 1989-óta van a szakmában, a korai acidhouse kattantja volt, innen a kilencvenes évek végére a hardcore-ral, drum'n'bass-el, és garage-zsal való ismerkedés után jutott el a breakbeatig.

Az Atomikus Huligánokkal legutóbb 2005 végén, a Beatz & Bobz című (egy partysorozatról elnevezett) válogatás ötödik részén dolgoztak együtt, mely mixlemez a sorozat egyik legjobbja is lett mindjárt, egyszersmind a kiadó (Function Breakz) nyolcadik születésnapjára készült el. A Functionnek egyébként - akik Cunningéken kívül például a Dreadzone kiadója is - Anglia lerégebb óta futó, havi break-partysorozata mellett olyan fesztiválok szervezésében is benne van a keze, mint a Glastonbury, vagy a The Glade.