Multikulti party a város tetején - nyerj jegyet!

Vágólapra másolva!
Április 15-én ismét összeülnek a kerekasztal lovagjai a Citadellában, és megmutatják, hogy ma mi az aktuális a breakbeat, a house és az electro világában. A kardforgatók szerepébe a hazai lemezlovászok mellett a Precision Cuts dj-je és Mirko Popov bújik, míg a szépséges királylány képében Tigerlily tetszeleg majd.
Vágólapra másolva!

Két helyszínen várja tizenötödikén, szombaton a Nowsound Breaks és a United Colors of House szervezőgárdája a partizókat. A rendezvény panoráma termében a melegítést és a levezetést a Grasshop - Vida G. - Erká hármas prezentálja, míg a tetőponton DJ Search a Precision Cuts-ból és Tiger Lily a kenguruk földjéről mutatja majd meg a manapság népszerű, törtütemű zenéket.

A londoni Precision Cuts triója valószínűleg nem szorul nagyobb bemutatásra senkinek. Minden bizonnyal a breakzenék szerelmesei jól ismerik őket, no meg jártak is már nálunk pár alkalommal a közelmúltban. Az Octagon kiadónál megjelent korai anyagaikkal elhíresült formáció az új évezredben jó kapcsolatot épített ki a nuskool világ legnagyobb alakjaival, köztük is talán a Tayóval született barátság lett a legerősebb. Zenét írtak közösen Fire Good címmel, és ez később felkerült az Y4K: Further Still-re, azóta pedig vagy Will Saul Simple Records-án jönnek ki az anyagaik, vagy pedig a saját maguk által alapított Smart Breaks-en. Ezen kívül mindmáig ők testesítik meg az egyetlen brit breakformációt, akik remixelhettek DJ Krush-t, tehát akár a puszta nevük is garancia lehet a kellemes időtöltésre. Az estén ezúttal csak Jem Haynes aka DJ Search-csel pacsizhatunk majd, de ez aligha jelenthet bajt.

Tiger Lily vele szemben már kevésbé ismert, habár Londonba való betörése óta egyre többen jegyzik meg a nevét. Az Ausztráliából származó hölgy énekesként kezdte a kilencvenes években a zenei pályafutását, illetve dj-ként nagyban hatottak rá Fatboy Slim, a Leftfield és a The Beastie Boys slágerei. 2000 magasságában aztán elérte az ausztrálokat is a breakbeat őrület, innentől kezdve pedig egyértelmű volt Tiger Lily számára az irány. Masszív dj turnéja után rezidenciákat vállalt, és végül brithon fővárosában kötött ki, ahol mindmáig meghatározó név az underground estek line-upjaiban Elite Force, a The Freestylers, a The Drummatic Twins és az Evil Nine mellett, hogy csak pár példát említsünk.

Forrás: [origo]
Precision Cuts füttykoncert

Nem kell szomorkodniuk viszont azoknak sem, akik nem kifejezetten a törtütemekért rajonganak, ugyanis a szervezők rájuk is gondoltak. Nekik egy másik teremben a macedón Mirko Popov fogja pörgetni a lemezeket Marvin, Beta és Erká mellett. A szakmabeliek szerint Mirko Popov olyan Macedóniának, mint nekünk Palotai Zsolt, avagy egy nagy öreget köszönthetünk a house teremben. A PMG kiadó és a Channel 103 című rádióműsor vezetője mutatta be tulajdonképpen a térségének a techno, house és electro stílusokat a múlt évtizedben, neki köszönhetően indult be az ottani underground élet, tehát a műértők és a veteránok biztosan egy hullámhosszra tudnak majd kerülni a szettjével, de a fiatalok is nyugodtan vehetnek egy zenetörténelmi órát a város tetején.

A belépő 2000 forint elővételben és 2500 a helyszínen, de öt szerencsés játékosunk ingyen belépőhöz fog jutni, ha tud válaszolni a következő kérdésünkre: Melyik külföldi sztárvendéggel játszott együtt Tigerlilly a Chew the Fat! nyolcadik születésnapján hazánkban? (Segítséget feljebb találtok, egy előző cikkünkben.) A válaszokat a party@origo.hu címre várjuk Cuts tárggyal tizennegyedike délig. A nyerteseket e-mailben értesíteni fogjuk, nevüket az oldalunkon közöljük. A játékban a T-Online munkatársai és azok hozzátartozói nem vehetnek részt.

Flynn