Bizarre Contact: goaparty a Home-ban - megvannak a nyertesek!

Vágólapra másolva!
A Psyevolution és a Tranceport szervezésében szombaton Magyarországra látogat az izraeli ifjú psy-titánok egyike, a Bizzare Contact néven alkotó Didi Ezra. A buli az előadó nevével összhangban furcsa kapcsolat lesz, ugyanis a helyszínt a Home adja majd, ami igazán nem egy klasszikus goásterep. A szervezők igényességről és színvonalról beszélnek, és úgy fest, nem a mentegetőzés üres szavai ezek. Megvannak a nyertesek!
Vágólapra másolva!

Április tizenötödikén tiszteletét teszi hazánkban a psytrance fiatal tehetségeinek egyike, aki a szcénában kultikus Izraelből látogat hozzánk. A Bizzare Contact néven alkotó és lemezlovaskodó Didi Ezra 1985-ös születésű, így csupán huszonegy éves, mégis nem kevés sikerre tett már szert világszerte, amihez a stílusbeliek tisztelete és elismerése is párosul.

A fáma szerint a dél-izraeli Dimona városában született srác már tizenhárom évesen a különféle psy-alstílusoknak hódolt, sőt már ekkor elkezdte produceri szárnybontogatásait. Ez talán kicsit hihetetlenül hangzik, azonban szem előtt tartva a szcéna erősségét Izraelben, még akár el is képzelhető - nagyjából hasonló lehet ez odaát, mint nálunk punkbandát alapítani a gimiben. Utóbbi időben, valószínűleg a hirtelen felpörgött körülötte zajló eseményeknek köszönhetően már az ország szívébe, Raman Gatba költözött, itt munkálkodik szerzeményein is.

Első lemeze a Kfír Lankry-val közösen összehozott Plastic Fantastic volt, mely 2004-ben jelent meg a Compact Records gondozásában, és meglehetősen pozitív kritikákat kapott. Zenéjük leginkább a fullon-psy, nem jellemző, hogy a sötét psy világába csúsznának, inkább klasszikus goás pozitív érzést sugároznak. Debütáló albumuk számain a hangzásért, a masterelésért egyébként a kultikus Astral Projectionből ismert Lior Perlmutter felelt, így az út már eleve alaposan ki volt kövezve.

Azóta Didi turnéival keresztülszelte az egész világot, dj-ként zenélt már a távol-kelettől Dél-Amerikán át Európáig mindenfelé. Tavaly októberben újabb nagylemezzel rukkolt elő, La La Land címmel, melyet ezúttal dj Boggal közösen alkottak, és Visual Contact néven (a Visual Paradox és a Bizzare Contact művésznevekből) dobtak piacra.

Jelenleg Didi ismét világkörüli turnén van, amelynek során új, előreláthatólag júliusban megjelenő lemezének számait is teszteli. Ennek a kísérletnek lehet tesztalanya bárki, aki április tizenötödikén ellátogat a Home-ba, hogy meghallgassa a fullon-psy egyik legígéretesebb fiatal alakját.