Extravagáns és bolondos - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A bolondok napja hétvégéjének partyfelhozatala nem tűnik túl erősnek. Azért így is eljön a világhírű orosz-angol hiphopproducer, Vadim és a One Self nevű formációja, vagy a goa-psy-szcénában méltán híres Space Safari dj-ként. A Dancehall Fever Extravaganzán pedig a gambiai Rebellion the Recaller és az osztrák Thaistylee jelenik meg reggae-jével. A drum'n'bass-notabilitások viszont ezúttal Németországból jönnek: X-Proler és The Penecea.
Vágólapra másolva!

Az egyik legnépszerűbb európai underground-hiphopproducer, dj Vadim és a One Self nevű formációja egy év után ismét a Süss fel Napban fakaszt mosolyt és bólogatást. Csatlakozik a csapathoz a ghánai-magyar mc-énekesnő, Sena, aki Vadim új lemezén több számban szövegel és dalol. A további hazai erőket dj Mango és a Create Soul Pressure-bulik szervező "fivérei", Keyser&Shuriken képviseli a péntek esti bulin.

A Trafó Bár Tangó szokásos pénteki klubestje, a Dancehall Fever ismét Extravaganza kiadással jelentkezik. A rezidensek (dj Bosi, Krama, Biggibwoy, mc Kemon) mellett külföldi raszták is érkezenek a Liliom utcába. Rebellion the Recaller például egyenesen Gambiából, de neve az Egyesült Államokban is ismert, és gyakran dolgozik európai producerekkel is. A további vendégek közelebbről, Ausztriából jönnek, így az Európa-szerte egyre népszerűbb Thaistylee és a legaktívabb ottani soundsystem, a Bassrunner Soundtribe.

A Blacklight Promotions és Black Hoe estjére Németországból hozza a durva drum'n'basst a Kashmirba a The Panacea. Persze hazai lemezlovászok is törik az ütemet péntek este, föllép például a holland BSE kiadó magyar párosa, Jade&Matt-U, valamint a rezidensek Migu és Samulkow.

A Jailhouse-ban is dramaba a menü pénteken. A Bassmakers "jónevű" Drum Killaz, Bass Fillaz! buliján a Limitless crew emberei zenélnek. Szombaton aztán, mivel eltelt újabb két hét, a United Colours of House bulit prezentálják: Erká, Marvin és Beta a Tűzoltó utcai szórakozóhelyen.

A további dárenbézbulihoz vidékre kell utazni, de már szombat este. Például Kecskemétre, ahol az Autorun partyján is kever egy német, jelesül dj X-Proler, de a rezidensek (Ethan, Komix, Manual) is érdemes zenéket löknek a talpak alá, a Club La Fabrique-ban. Pécsett az Egyetemi napok keretén belül tör ki a break a Rák Caféban, szombaton a brit Taishan mellett az érdemdús Cadik és mc Zeek is hozzátesz a partyhoz.

A goa-psy szcéna ígéretes sorzata, a Groovemakers is szombaton folytatódik, Wegháék ezúttal a német Space Safarit mint dj Beckerst, valamint a Candyflip kiadó két görögjét, Stratost és Iliast csábították a budapesti Szociálba. Szintén német, de jó ideje Magyarországon él Steven-M, aki pár órára sziintén a lemezjátszók mögé áll.

Forrás: [origo]
A One Self - a bal oldalon Vadim

A végére egy indieparty maradt: a Robotlove szombat este kerül sorra, az Ó utcai Monóban. Az este külföldijei, djane Fraulein G és dj Atitok Ausztriából ugranak át. A rezidensek pedig Zefyr és Robosapiens.

Még több party és részletek a Partytárban!

Peter Poppara