Tóth Gabi Freee-Citromdíjas

Vágólapra másolva!
Átadták a Freee Magazin Citromdíjait. Az Egyéb kategóriában esélyesek között volt Győzike lemeze, de végül a megasztáros Tóth Gabi tesztelheti a "magyar narancsot". A győztes lemezek alkotói (Tóth Gabi mellett, a törtek kategóriájában a Bëlga, house-trance-proggyban Náksi és Brunner, technóban dj Smith) nem jelentek meg az eseményen.
Vágólapra másolva!

Véget ért a Freee Magazin Citromdíj-szavazása. A hivatalos végeredményt pénteken a Dokkban hirdették ki. A house-trance-proggy kategóriában volt a legnagyobb "küzdelem" és ebben a kategóriában érkezett a legtöbb szavazat is. Sokáig vezetett Hamvai PG lemeze, de végül Náksi és Brunner győzött a Dancemánia 2005 című albummal.

Technóban a sárándi M47 rezidensének, Smith-nek Speen című lemeze érdemelt Citromot. A drum'n'bass-break-hiphop kategóriában az egyébként igen népszerű Bëlga nyert Bokorpuszta című albumával.

Az egyéb kategóriában sok szavazatot kaptak a Megasztárok és Győzike lemezei is. A végén aztán Tóth Gabi Fekete virág albuma kapta a Freee Magazin díját.A díjátadóra persze egyik nyertes sem ment el, de jelezték részvételi hajlandóságukat, csak péntek este lévén fellépésük volt.

"Több mint hatezer szavazat érkezett" - így Nagy Árpád, a Freee főszerkesztője. Azt is tőle tudtuk meg, hogy a nagy sikerre való tekintettel már a következő hetekben lehet lemezeket jelölni a következő Citromdíjra, de hamarosan a legjobb elektronikus zenei lemzeket is lehet ajánlani, tehát még az idén újabb díjakat oszt a Freee. Újdonság még, hogy ezekhez a szavazásokhoz fórum is kapcsolódik, így lehet kommentálni is a véleményeket.

Szavazni pedig érdemes, mert ez alkalommal is több mint száz nyereményt sorsoltak ki, köztük hét repülőjegyet. A nyertesek közül sokan még nem jeleztek vissza, ezért a maradék ajándékokat, két hét múlva újra sorsolják. A szerkezstőség köszöni a szavazóknak és a támogatóknak, hogy segítették az elektronikus-zenei Citromdíj sikerét.

Peter Poppara