Tangóforradalom után - új Gotan Project

Vágólapra másolva!
Öt év után új albummal jelentkezik az "elektronikus tangót" produkáló Gotan Project. A Buenos Airesben készült lemezre a három vezéregyéniséghez (Eduardo Makaroff, Philippe Cohen Solal, Christoph H. Müller) csatlakozott az argentin zongorista, Gustavo Beytelmann is. A Ya Basta kiadványát itthon a Deep Distribution terjeszti.
Vágólapra másolva!

Majdnem öt évet kellett várni egy új Gotan Project albumra, miután a 2001 októberében megjelent La Revancha Del Tango forradalmasította a műfajt. A csapat ez előtt egy évvel állt össze. A gitáros Eduardo Makaroff, akinek kiváló zenészeit köszönheti a zenekar, két elektronikus zenéban mozgó franciával, Philippe Cohen Solallal és Christoph H. Müllerrel, akik viszont modern hangzást vittek a hagyományos argentín tánczenébe.

Pedig nem számítottak átütő sikerre. Solal egy nyilatkozatában el is mondta, hogy csodálkozott, mikor klubokban kezdték játszani az első kislemezt. A nagylemez sikerén aztán már nem hüledeztek, hanem inkább körbeturnézták vele a fél világot. 2003-ban még Budapesten, a Pecsában is játszottak, s aki ott volt, bizony nem feledi. A turné során aztán
összejött egy koncert-dvd, majd később egy Gotan-remixalbum is.

A mostani új lemez felvételeit Buenos Airesben készítették, így megnyerték a híres argentin zongoristát, Gustavo Beytelmannt, a helyi Ya Basta! kiadó gondozásában készülő második lemezre. Az új lemez címe a stílus harmincas évekbeli királyának, Carlos Gardel versenylovának neve: Lunatico. Az alkotás helyszíne, az anyag főtémája is Argentína fővárosa. A közreműködők között találunk tangózenészeket (Calexico, Juan Carlos, Cacere, Jimi Santos).

Forrás: [origo]

Ezért vagy másért (is) állítják, hogy a lemez gondolkodásra késztet a tangó és a melankólia kapcsolatáról. Mindenesetre április közepén már töprenghetünk ezen, méghozzá a hazai disztribútor Deep Distribution jóvoltából.

Peter Poppara