Vágólapra másolva!
Február huszonhetedikén jelenik meg a bécsi G-Stone kiadónál a Tosca új remixalbuma. Ezúttal egy szám, a címadó kivételétével nem Richard Dorfmeister és Rupert Huber remixel, hanem őket remixelik.
Vágólapra másolva!

A Tosca új anyagán a tizenöt szinte csak G-Stone-előadó remixe mellett egy saját, a címadó Souvenir is helyet kapott. A Richard Dorfmeister és Rupert Huber alkotta osztrák duó legutóbb tavaly tavasszal jelentkezett új saját számokat tartalmazó nagylemezzel, a JAC cíművel.

A február utolsó előtti napján megjelenő remixalbumon többek között Senor Coconut jegyez egy finom, csörgős, lötyögős, zongorás remixet a Tosca The Big Sleep-jéből. De van itt Rodney Hunter-féle énekes-trombitás, négynegydes vidámkodás (John Lee Huber), melyet plasztikusan követ az egyidőben gyors és lassú Pyjama első verziója a Stereotyptől.

Aztán egymást követik a lüktető, néhol trance-esen szállós (a klasszikusnak nevezhető Tosca-szám, a Heidi Bruehl a Makossától és a Megablasttól; a Heidi-t egyébként a Plantlife is remixeli az albumon), néhol r'n'b-esen elektrós (a Makossáék utáni, másik Pyjama, a Stereotyp és Sandra Kurzweil együttműködésében), néhol drámai és szomorú (az utolsó előtti Forte az Urbs-től), vagy éppen vagány és futurisztikus (a Madrid de los Austrias záró Domentag-ja).

A Superrob pedig három verzióban is fölkerült: a Frost&Wagner- és Henrik Schwarz-féle valamint a Haaksman&Haaksman és Ras Donovan közreműködésével készített átértelmezésben.

Forrás: [origo]

A jobbnál jobb, többnyire kifejezetten táncos Tosca-remixeket tartalmazó gyűjteményt és az azonos tartalmú duplabakelitet itthon a Deep Distribution terjeszti. A party.[origo].hu az anyagot március első napjaiban mutatja be részletesen, mikor az ténylegesen a magyarországi boltokba kerül - ekkor indul nyereményjátékunk is a Souvenirs cédékért.

Zubor Tamás