Sztrájkoló Anima a hajón - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Danny Howels, a brit techouse-notabilitás, honfitársa, a breaker Will Saul, az osztrák trance-sztár Pete Brooks, az orosz darenbézer Paul B és a francia avantgárd houser, Pepe Bradock lesznek a hétvégi partypezsgés külföldi húzónevei. Mindemellett vadonatúj lemezét mutogatja az Anima Sound System az A38-on.
Vágólapra másolva!

Ismét egy dj-legenda, Danny Howells látogat a Home-ba péntek este, az Essence partyra. A brit techhouse-istenség látogatásának az ad különös aktualitást, hogy nemrégiben jelent meg új mixalbuma, a Choice sorozatban. Hazai részről többek között a Freee Magazin lemezlovasai, Kühl és Dandy egészítik ki az este programját.

A hazai elektronikus és alternatív zenei élet legendája, az Anima Sound System viszont az A38 hajón teszteli új albumának fogadtatását. Várhatóan a brit mc Jazra épülő, és globalizációellenes kiállásként is felfogható We Strike című lemez számai adják a koncert gerincét. Az előzenekar az Esclin Syndo lesz, melynek tagjai saját bevallásuk szerint indusztriális elektrometált játszanak, de a zenekart jobban ismerők szerint ez egy apróbb csúsztatás. A koncertek utáni dj-szettet Owa prezentálja.

Szintén pénteken a brit Renegade Hardware kiadó orosz üdvöskéje, Paul B tűnik föl a Kashmirban. A Need4Speed estjén rajta kívül Jade&Matt-U a BSE Records, Vida L és Soundhunter pedig a rendezők képviseletében löki a dobbasszust. Paul azonban, ha már hazánkban tartózkodik, ellátogat Kecskemétre is, a helyi dárenbéz-crew, az Exile Soundz bulijára, mely éppen szombaton ünnepli negyedik születésnapját.

A Bomb the Jazz Doubleshotjának első lövése szombaton a Trafó Bár Tangóban durran. Ekkor a francia house egyszemélyes előörsének, Pepe Bradocknak nagyon várt fellépése mellett, játszik még a főszervező dj Suhaid és állandó harcostársa, a szaxofonos Vázsonyi Janó. A második lövésre csak jövő szerdáig kell várni, akkorra Georgia Anne Muldrow énekesnő, Dudley Perkins aka Declaime érkezik egyenesen Los Angelesből.

Ezen a szombaton esedékes az Ablak-A-Dubra Special e havi darabja is, szokás szerint az A38-on. A partyn Will Saul, az angol Simple Records embere játssza végig a törtütemek teljes skáláját, sőt néha belecsúszik az "egész ütemekbe" (négynegyedekbe) is. Zenélnek persze a sorozat rezidensei is, jelesül Naga, FCB, valamint a Breakbeat.hu-s Grasshop.

A Monóban viszont épp a Nagáék által szállított H2H helyett tartanak house-forradalmat (The Revolution of House) péntek este. Itt az Electric Tribe és a Konga.hu dobosai nyomják élőben, majd dj Pokoly az USA-ból és Sweet Új-Zélandról kever-kavar.

Kinek a forradalom, kinek a függetlenség. Az utóbbi melleti kiállásért (vagy inkább táncolásért) a Jailhouse-ba, a The Breakbeat Independent bulira kell menni szombat este. Itt a kolozsvári Down és Agent Mc, illetve a rezidensek, Psyon és Base-X vezénylig a bugit. Ugyanide péntek este a Very Disco, avagy Pedro, Marvin, Erká és Grasshop fergeteges táncestje csalogat.

Forrás: [origo]
Az amerikai Raiden az orosz Paul B-vel

Érdekes kezdeményezésnek lesz tanúja, aki a Műcsarnok felé veszi az irányt pénteken. Este nyolctól költők, például Peer Krisztián, Erdős Virág, vagy a konferenszié Karafiáth Orsolya, illetve mc-k, köztük Buppa, Busa, vagy Újonc Peti szövegelnek a fővárosunkról a Budapest
Slam nevű program keretében. A zenei aláfestés dj Cadik reszortja lesz a múzeum kávézójában.

Slusszpoén gyanánt vigyázó szemünket Tokodaltáróra vetjük, ahova a Space Ibiza kiadó osztrák nagysága, Pete Brooks hozza a trance-zenét szombat este. Brooks legközelebb a budapesti Mayday-re jön Magyarországra - március tizennyolcadikán.

Bővebben és részletek a Partytárban!

Peter Poppara