Tíz éve dübörög a dobbasszus - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A tavasz közeledtével szaporodnak a hazánkba látogató elektronikus sztárfellépők. Néhány név ízelítőül: a Lexicon Avenue tagja, a brit Scott Bradford, honfitársa, a house-os Nick Warren, a jamaikai reggae-live, a Spectacular. Hetedik születésnapját ünnepli a Bladerunnaz szervezőcsapat, a hazai drum'n'bass szcéna pedig a tizediket, ebből az alkalomból eljön a legendás Ed Rush. A Hyperspace vendége lesz a technós amerikai, Derrick May, a német Richard Bartz és a spanyol Emilio Del Rio. A Strictly! farsangján feltűnik még egy brit, Johnny Orange.
Vágólapra másolva!

Alighanem az év eddigi leghúzósabb hétvégéje áll előttünk, elektronikuszenei szempontból mindenképpen. A farsangi időszak második péntekén, inkább vidéken zajlanak az események, mondjuk Kiskunhalason. A helyi Dance Tunning Discoba ugyanis a brit Global Underground kiadó két embere hozz zsákjában proghouse-t. Az egyik természetesen Nick Warren, aki lassan díszpolgári címért folyamodhatna Halason, a DTD sem először látja vendégül a britet. A másik pedig, a Sanghai nevű dj. Chriss és Kühl fellépése se olyan meglepő, ahogy a rezidens Bennyé sem.

Gödöllőn a szintén brit, Lexicon Aveneu egyik tagja, Scott Bradford pakol techno lemezeket. A hazai színeket Retroboii, Tégla és Joe Nathan képviseli a Club Playben, pénteken.

Budapesten a Dancehall Fever újabb Extravaganza kiadása érdemel komolyabb figyelmet péntek este. Ezúttal a jamaikai Spectacular és a német I-Tal Accoustic ereget még a hangfalakból is füstöt - a Trafó Bár Tangóban, a reggae bulin -, a szokásos rezidensek (dj Bosi, Krama, Biggibwoy és mc Kemon) mellett.

Egy ugrásra onnan a Tűzoltó utcai Jailhouseban a Robot Love nevű klub várja a péntek esti táncosokat . Ezen a bulin fellép Plesiv, vagy Levolsemur a Plan-B crew képviseletében. Szombat este újra keveredik a break és a house hangzás, ebből kitalálható, hogy újra United Colors of House buli lesz szombat este, Marvinnal, Betával és Erkával.

Szombaton, a Citadellán tizedik szülinapját ünnepli a hazai darenbéz szcéna (fellép az alapító atya, azaz Palotai Zsolt is), hetediket a stílus egyik legnevesebb partyszervezője a Bladerunnaz. Ezen kívül, megünneplik a Tactile (Chris.su, Longman, Bratwa és Safair) bakeliton is kapható és a Timeless kiadó által gondozott új albumát. Rajtuk kívül brit hospitalos Cyantific is lemezbemutatót tart a Gellérthegyen. A legnagyobb durranásnak mégis, az angol dramaba legenda Ed Rush és mc-je Rymetyme fellépése számít.

A tizedik évét kezdő technoparty-sorozat, a Hyperspace is elkezdi az évadot. Hot X, Igor Do'Urden és Coyote rezidensek, megint a buli renoméjához méltó nemzetközi vendégsereget fogadnak az Eventshellban. Játszik, az amerikai Derrick May, a német Richard Bartz (live-ozik), a svéd Jesper Dahlback és a spanyol Emilio Del Rio, szombaton.

Szintén a kilencvenes években kezdte tevékenységét a Slam Jr. Crewja a Strictly!. Ők is szombatra időzítették saját farsangjukat. A Dokkban Johnny Orange lesz a sztárvendég, na meg Chriss és Kühl, akik ezúttal back to backeznek egy jót. Zenélnek persze a rendező csapat arcai Slam Jr. mellett, SFBeat, Lank és Stone.

Forrás: [origo]

Cyantific

Hogy a breakbeat hívei se maradjanak húzós buli nélkül, arról a Fresh E.R gondoskodik. A szombat este az A38-on tartandó bulijukon lemezt pörget ugyanis, a brit Backdraft, az ezen az estén osztódással szaporodó Fater (Palotai), a lassan már Lady Breakbeat-ként aposztrofálható Ludmilla és a rezidensek Skeam, Bergi és Crez.

Az Inside Basement felé feltehetőleg a psy elkötelezettjei haladnak szombat este. A második Spugedelic Revolution külföldi vendégei túlnyomó részben finnek, ez magyarázza a buli nevét. A spuge ugyanis, rokonnyelvünk szlengjében annyit tesz: piás, a szó másik fele pedig, a
pszichedelik vége. A részeges skandinávok képviselői közül a Texas Fagott a legismertebb, ők az úgynevezett forestrance úttörői, amelyre a kíméletlenül gyorsritmus, az erdei puttyogás és a káoszhangzás egyaránt jellemző. A további finnek a Squeremeat, Kiwa és dj Tim Duster. A rengeteg magyar dj között, megemlíthető Jirzij, Kalumet és a Party.[origo].hu-s Oyle részvétele is, a No Vidra crew rendezvényén.

Szombaton ismét a jelentős britpop producer Allan McGee Death Discoja landol a Trafóban. A szokásos koncertet ezúttal a The Trausers adja. A nyugaton oly népszerű indiepop, indietronic diszkót meg maga a mester és hazai segítsége a gumipop-os Vibrator segíti.

Végére maradt a Narg szintén szombati zúzása, amely a legbrutálisabb elektronikuszenéket viszi a Supersonicba. Az egyik teremben hardstyle és mainstyle harcore lesz, míg a másikban breakcore és industrial hardcore. A party brutalitását olyan nevek garantálják, mint a svájci Judg'Ann, a holland The Rapids, az Ryc és BPM Junkie vagy a magyar Gregor X és Denoiser.

Peter Poppara