Ötéves a Zagar - ünnepi installáció a Trafóban

Vágólapra másolva!
Zságer Balázs és csapata, a Zagar együttes pszichedelikus zenés, filmes installációval ünnepli ötéves fennállását február tizenegyedikén, szombaton a Trafóban.
Vágólapra másolva!

A Yonderboi Quintet három tagja - Zságer Balázs, Kovács Andor és dj Bootsie - 2001-ben úgy gondolta, nem tölti ki az összes idejüket a quintettel való foglalkozás, ezért Lázár Tibor dobossal kiegészülve elkezdtek hárman közösen próbálni. Rövidesen Pulzus néven fellépési lehetőségekhez is jutottak, ám 2002-től Zagar néven folytatták a közös munkát.

Ennek idestova öt éve. Azóta a csapat túl van több lemezmegjelenésen, filmzenéken és számos hazai, illetve külföldi koncertfellépésen, és zenéikre külföldön is számottevő kereslet alakult ki.

A fél évtizedes évforduló alkalmából olyan zenéket tűztek műsorukra, melyek eddig koncertprogramjaikból hiányoztak. A szemfüles hallgató maximum exkluzív kiadványokon vagy filmek betétdalaiként találkozhatott ezekkel a "hallgatós" muzsikákkal.

Mindehhez Fabricius Gábor jóvoltából konceptuális videóvetítés társul, hogy a fül mellett a szemnek is élvezetet szolgáltassanak. A koncertet különleges vendégek is segítik majd, így például itt debütál majd Somogyi Kristóf videóinstallációival, illetve Kutzora Edina énekhangjával dobja föl a produkciót.

A program este nyolckor kezdődik, a jegyeket elővételben a Trafó jegyirodájában lehet megváltani ezerötszáz forintért, de a helyszínen is megvásárolhatóak ugyanennyiért.

Forrás: [origo]