Lelkes funkyraszták Budapesten - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Pénteken a hollandiai Zuco 103 hozza el brazil énekesnőjét, Lilian Vierát és fúziós zenéjét az A38-ra. Ugyancsak lassabb tempójú, táncolható muzsikával kedveskedik a német Pulver Records két dj-je, Robin Hofman és Danilo Plessow a Süss Fel Napban. Szombat este aztán Budapesten vendégszerepel brit funkylegenda Soul II Soul, a finn dzsesszes The Five Corners Quintet, a német, killerpsy-ban utazó Xenomorph liveact, a brit darenbézer Loxy és Ink, valamint honfitársaik: Laurence Bell, Clare McKinney a Domino Recordstól.
Vágólapra másolva!

Ismét érdemes díva érkezik az A38 hajóra, a Szívhang sorozat keretében, jelesül a hollandiai székhelyű Zuco 103 brazil énekesnője, Lilian Viera. A brazil dallam- és ritmusvilág, nujazz és az angolszász elektronika remek fúziója jelenik meg a trió zenéjében, amelyet egy német dobos Stefan Kruger és egy holland billentyűs-kütyüs Stefan Scmid tesz végképp nemzetközivé. A füstös (Manu Chao-s) örömzenét játszó Anselmo Crew készíti elő a terepet amszterdami embereink számára.

A koncert végeztével érdemes átugrani a Süss Fel Napba, ahova eggyel keletebbről, Németországból a Pulver Records képviselői jönnek el, szintén nem túl gyors, de igencsak táncolható zenékkel. Játszik egy szettet Robin Hofman, a Duplex Inc. nevű négyes tagja Stuttgartból, és az ugyancsak sváb Inverse Clematics duó egyik játékosa, Danilo Plessow. A hazai erőket a szintén pulveres Erik Sumo és a németek előtt fellépő Irie Maffia dubos live-ja képviseli, ezúttal warmup-felelős The Uptown Fellaz, azaz Negro és Future mellett.

Utóbbiak szombaton már az A38 hajón találják magukat a szervező Deep színeiben, ahol a dzsiggelhető akusztikus dzsesszt játszó, finn The Five Corners Quintet lesz a nagy dobás. Az együttes lelkével, a Nuspirit Helsinkiből is ismert producerrel, Tuomas Kallióval a a party.[origo].hu is közölt interjút. Az említetteken kívül Keyser és Shuriken és Suhaid is dj-pultba áll.

Visszaugorva a péntek estéhez: a Kultiban az El Bombo Atomico újabb felvonása következik, a brit Jack To Phono fellépésével fűszerezve. Rajta kívül dj-zik még a rezidens Miki Kever, Nafta és Suefo, azaz a Vono Box, valamint koncertet ad az Ez a Divat zenekar.

A november óta működő Mono Klubban a szokásos péntek esti House 2 House rezidensei (Naga és Beta) ezúttal a német Hadshot label embereit látják vendégül, azaz Philipp Adamot és a hosszabb ideje hazánkban élő, születésnapos Stevent. Rajtuk kívül a Polymorphin duó is játszik egy liveactet a bulin.

Szombat esti programok közül a legendás Funki Dred, Jazzie B és slágergyáros csapata, a Soul II Soul hajógyáriszigeti fellépése kívánkozik az élre. A legendás popbanda előzenekara a Pély Barna-féle Up! lesz, utánuk meg dj Bárány veszi elő funkykorongjait.

A Bladerunnaz megint a Citadellán várja a mackófelsős, dramabás fiatalokat. Ezúttal a brit Metalheadz két ismert arca, Loxy és Ink küldi a darenbézt - ők sem először járnak Budapesten. Persze a rendező crew lemezlovasai (Bal, Stealth, Sizenine) is hozzájárulnak a szombat esti szaladgálós dance-generáláshoz.

Forrás: [origo]
Zuco 103 brazil énekesnővel

A Trafó Bár Tangó szombati programja a Domino Dancing Budapest, ahol kevéssé meglepő módon a Domino Records dj-i, vagyis Laurence Bell és Clare McKinney viszik a prímet, de lesz élőkoncert (Moog), hazai dj (Gasman), általuk pedig electropop, electroclash és indietronic muzsika.

Aki egy jobbfajta zúzásra vágyik, annak egészen Budafokig, a Záborszky Kúria katakombarendszeréig kell elmennie. A német Xenomorph, majd a pécsi Para Halu csap a bpm-ek közé élőprodukciójával. A kéthelyszínes bulin Jirzij, Obi és Funghi lép lemezjátszók mögé a durvulós teremben, a chillben meg például Kalumet, Sundi és ET.

Még több party és részletek a Partytárban!

Poppara Péter