Arccsonttörő kidobók és műsorváltozás a Kultiplexben

Vágólapra másolva!
A csütörtöki Gimmeshot-buli helyett év elejétől Street Level névvel Györemixék viszik a hiphopot a Kultiplexbe. Az ok nem mindennapi, még december harmincadikán a kidobók ugyanis szétverték a Gimmeshot dj-jét, Gathkinst, aki arccsontörést szenvedett, és még most is sínben van a feje. A történet mind ez idáig nem kapott nyilvánosságot.
Vágólapra másolva!

Ahogy dj Mango, a Gimmeshot crew vezetője mondja, három éve kezdték el nagy sikerű klubjukat a Kinizsi utcai szórakozóhelyen. Szerinte ez a party több pénzt hozott a helynek, mint a hétvégi programok összesen. Ennek ellenére a tavaly ősz óta regnáló tulajdonosokkal nem jöttek ki túl jól.

Mango szerint a klub tulajdonosai nemigen vezettek még ilyen helyet, eddig másfajta üzleteik voltak, ezért nem nagyon értenek a szórakoztatóiparhoz, ezenkívül anyagi dolgokban is inkorrektek voltak. A hely adottságai miatt (több száz embert befogadni képes táncterem és télikertté alakítható udvar) mégis maradt a Gimmeshot, még a konfliktusokat is vállalva.

Egy december harmicadikai eset azonban már végleg kivágta a biztosítékot a hiphopcrew-nál. Mango így meséli a történteket: "Ahogy barátom és dj-társam, Gathkins mesélte, egy tilosos barátját várta és iszogatott a Kultiban. Ekkor az egyik társtulajdonos, Dirner Zoltán, odament hozzá, és a belépő árát kérte tőle. Pedig jól tudta, hogy a barátom egyrészt játszik a bulinkon a Kultiban, másrészt a szintén a házban székelő Tilos Rádió lemezlovasa. Szó szót követett, végül Gathkins kifizette a belépőt, bár nem tartotta magában a véleményét. Erre a tulajdonos elment, majd visszatért két kidobóval, akik kivitték a közeli játszótérre, és boxert is használva alaposan megruházták, olyannyira, hogy még most is sínben van az arca."

Mangóéknak ezek után nem volt maradásuk a Kinizsi utcában - a Trafó Bár Tangóban találtak helyet csütörtöki hiphopbulijaiknak. Helyükre a Kultiban Györemix és csapata került, amit a Gimmeshot nem vett éppen jó néven.

Györemix - akit egyébként szintén fölháborított a kidobós történet - erre azt mondja, hogy mikor őt felkérte a Kultiplex a csütörtökökre, még nem hallott az esetről, de aztán felhívta a gimmeshotos mc Busát, aki nem mondta, hogy ne játsszanak a helyükön. Egyébként, mint mondja, az underground hiphop népszerűsítése miatt is belevág a Street Level sorozatba.

Megkérdeztük az esetről a Kultival egy fedél alatt működő Tilos Rádió ügyvezetőjét, Kovács Ágotát is. Szerinte az eset megmagyarázhatatlan, a rádió pedig természetesen elítéli az erőszak minden megnyilvánulását, és remélik, hogy a klub tulajdonosai megteszik a megfelelő lépéseket. Mango véleményével - miszerint az egyik tulajdonos szinte szándékosan verette meg Gathkinst - kapcsolatban elmondta, hogy szárnyra kaptak ugyan pletykák a házban, ezeket azonban eddig senki sem bizonyította.

A Kultiplex tulajdonosai megkeresésünkre sem reagáltak a vádakra. Mindössze annyit mondtak, hogy csütörtökön tartanak egy megbeszélést, melynek célja, hogy cáfolják a szerintük alaptalan állításokat - közel egy hónappal az eset után.