Vágólapra másolva!
Kevés zenész tarthat számot akkora érdeklődésre új lemeze kapcsán, mint Yonderboi, hála az elsőnek, a Shallow And Profoundnak. Hallgasd meg a Splendid Isolationt kedd este hattól! Ha tetszik, játssz a nyereménycédékért!
Vágólapra másolva!

Shallow And Profound. A cím hallatán nem csak angol-magyar szakos tanárok üdvözlik Kosztolányi szavait, hanem egy ország könnyűzene-kedvelői bólintanak. Sőt. Az e címet viselő lemez egykor a vártnál is nagyobbat durrant, tüzijátéka az országhatárokon túl is elkápráztatta a triphop-érzékeny közönséget. Yonderboi Magyarország legkelendőbb könnyűzenei exportőre lett.

Több mint öt év telt el a sokak által agyonnyűtt lemez felbukkanása óta. A 2000 februárjában kiadott első album anyaga is évekig készült, mire korongra került, Yonderboi már saját bevallása szerint is rég máshol járt zeneileg. A várva-várt második, a Splendid Isolation évek óta tartó fejlődés eredménye, úgyhogy ugorjunk is vissza 2000-be, hiszen legutóbb ekkor hallottunk ifjabb Fogarasi Lászlóról.

A kis változtatással William Gibson cyberklasszikusából kölcsönzött művésznév, a Yonderboi sokat elárul viselőjéről. Igazi entellektüel: olvas, kutatgat, szemezget, majd amit mindezekből arra érdemesnek tart, újrarendezi saját eszközeivel. Így írható le első lemezének anyaga, amelynek megjelenésekor a szerző mindössze tizenkilenc éves volt. Bemutatkozó albuma zajos sikert aratott, és ezzel szülőfaluja, a Somogy megyei Mernye is felkerült a térképre.

A vidéki otthonában kezdetleges gépekkel zenét bütykölgető fiú igencsak ügyesen elkapott valamit a kelet-európai fílingből, de mindez oly sok csodálatos magyar alkotással ellentétben végre nem csak nekünk jelentett valamit. Lemezét vették, mint a cukrot, Németországtól kezdve Görögországon, Izraelen, Ausztrálián át egészen Dél-Amerikáig ment a híre. Világhírű zenekarokat megszégyenítően lemezéről hét számot játszottak országszerte fogható állami rádiók a Föld több országában.

Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeljük, mekkora nyomás nehezedhetett a csodagyereknek kikiáltott srácra az új album kapcsán. Meg is várakoztatott vele minket. Foglalkozott azonban addig ezer más dologgal, kipróbálta magát mint színházi és filmes zeneszerző, de a nagyobb projektek mellett kisebb munkák, például szignálok készítése is köthető a nevéhez.