Újra Paul van Dyk a világ legjobb dj-je

Vágólapra másolva!
A korábbi kétszeres győztes Paul van Dyk átvette az utóbbi három év győztesétől, Tiëstótól a legtekintélyesebb elektronikus zenei szaklap legelismertebb dj-világranglistájának első helyét.
Vágólapra másolva!

Trónfosztás történt a világ legnépszerűbb dj-inek százas rangsorán. A három éven keresztül zsinórban nyerő - mellesleg november tizenkettedikén, szombaton a Papp László Sportarénában fellépő - Tiësto ugyanis visszaesett a második helyre.

A korábban már kétszer is első Paul van Dyk így átvette az első helyet, amivel egy évig ismét ő számít a világ első számú lemezlovasának. Paul egyébként egy másik rekordot is magáénak mondhat: 1998 óta minden évben bejutott a Dj Magazin százas listájának top-tízébe. Tavaly pedig ő volt a második.

Harmadik helyre Armin van Buuren került (ahogy 2004-ben is), őt sorrendben Sasha, Ferry Corsten, John Digweed, Hernan Catteneo, a Deep Dish duó, ATB és Carl Cox követi a top-tízben. Kiszorult az első tízből Paul Oakenfold (tizenegyedik) és Richie Hawtin. Utóbbi egyébként az első technósnak mondható lemezlovas a listán - az előtte lévő tizenegy dj mind leginkább house-t, trance-t, illetve proghouse-t játszik.

Érdekesség még, hogy a huszonhatodik helyre került az izraeli psytrance legnépszerűbb formációja, az Infected Mushroom (egyébként még két, ráaduásul ugyancsak izraeli psytrancer található a listán: Yahel negyvenötödik, míg a Astrix a hetvenötödik helyen), közvetlenül megelőzve Roger Sanchezt. Fatboy Slim a hatvanharmadik helyig jutott - tizenkét helyezést visszaesve tavaly óta. Közép-Európából egyedül a szlovén technós, Umek tudott bekerülni a százba

A százas listában négy visszatérőt találunk: Timo Maast (52.), Mario Piút (38.), Donald Glaude-ot (68.) és Gigi D'Agostinót (98.). A legnagyobb vesztes Lady Dana, aki tavaly óta negyvenkilenc helyet esett vissza; a legnagyobb előrelépő pedig Vibe, aki éppen negyvennel került előrébb, mint 2004-ben. A százba idén összesen húsz lemezlovas (vagy formáció, páros) került be újonnan - a legjobb kezdő a már említett Infected lett.