Vágólapra másolva!
Újpalotán a Késmárk utcában, a legendás volt Colosseum helyén nyílt meg a B7 Palace nevű szórakozóhely szeptember végén. A klub tulajdonosai neves sportolók: a két kajakbajnok, Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor, valamint a birkózósztár Bárdosi Sándor. Így aztán a megnyitón jelen volt Ábrahám Attila sportállamtitkár is. De jelenléte azért is volt fontos, mert a B7 Palace bevételének tíz százalékával Magyar Olimpia Bizottságot és a Magyar Paralimpiai Bizottságot támogatja.
Vágólapra másolva!

Péntek este végigsuhanva Rákóczi úton, majd a Thökölyn, tízpercnyi autózás után, már a B7 Palace kutyákkal őrzött parkolójában találjuk magunkat. Itt aztán biztonságban pihenhet a verda, akár egész éjjel.

Ha busszal mennénk, akkor a 7-es buszcsalád valamelyik tagjáról csak a 77-esre kell átgaloppozunk a kies Bosnyák téren. Megtéve még négy-öt megállót, így is hamar elérjük a helyet. A BKV nemrég indított éjszakai progressziója pedig lényegesen megkönnyíti a hazajutást a város más részein lakó bulizóknak.

Sipos Beáta, a B7 Palace üzletpolitikai és stratégiai igazgatója (aki egyébként emellett egy internetes céget is irányít), vezetett körbe a valóban impozáns, nem kis méretű, ennek ellenére otthonosnak tűnő labirintuson. Mielőtt azonban körbejárnánk a helyet, nem árt leszögezni, hogy a Nagymező utcai B7 Vip klubbal nem véletlen a névazonosság (a tulajdonosi kör ugyanaz), de a siófoki Palace-hoz semmi köze a helynek.

A bejárat Sipos Beáta szerint egy kitárt kart szimbolizál, itt is feltűnik már a klub meghatározó színe, a padlizsánlila. Az ajtó mögött előtér tárul elénk, ahol udvarias biztonságiak üdvözlik a vendéget: "Mikor először jöttem, kekeckedtem velük egy kicsit, ők meg nem tudták, ki vagyok, de végtelenül udvariasan és türelmesen válaszoltak a kérdéseimre. Egyébként szerintünk a portaszolgálat dolga, hogy támogassa a szórakozást, nem az, hogy zavarja" - meséli kalauzunk. Ide tartozik, hogy a hölgyek ingyen vehetik igénybe a hely szolgáltatásait, tehát nekik sosincs belépő.

Ezután bejutunk egy egyterű, de három részre választott, meglehetősen nagy helyiségbe. Ennek középső része a táncparkett, amely kétszázöztven négyzetméteren terül el, itt található a koktélbár, melyen időnként félmeztelen táncos lányok tűnnek föl, ami nem csoda, ha tudjuk, hogy az egyik állandó rendezvény a klubban a Hustler magazin bulija.

Ezen a részen bújik meg a dj-pult, ahol a lemezeket pakoló ember mellett egy technikus is elfér, aki innen irányítja a tánctér fényeit, a lézereket, világítja meg a koktélbárt, vagy éppen a pulton táncoló lányokat, egy spéci szerkezet segítségével. A tánctér fölé pedig egy projektor vetít képeket, ha már kellőképpen beindult a bugi.

Fotó: B7 Palace/Mellesleg

A dj-k munkáját egy tizenötezer wattos hangrendszer teszi tisztán hallhatóvá. Ha már lemezlovasoknál tartunk, meg kell említeni a klub rezidensét, Richardsont, aki odafigyel közönség igényeire, így nem erőltet egyetlen stílust sem. A későbbiekben a szervezők külföldi dj-ket is szeretnénk elhozni, de még nem tudni, kiket. Ahogy Sipos Beáta mondja: "A közönség igénye alakítja majd ki a hely stílusát. Az internetes oldalunk fejlesztés alatt van, ott lesz fórum is, de a helyi panaszokra is odafigyelünk, egyből reagálunk majd rájuk."

A bárpult a bejárat felőli részen található és jó hosszú, láthatóan az a cél, hogy vendégeknek ne kelljen tülekedniük egy italért, kényelmesen lekönyökölhessenek, ha azon melegében lecsavarintanák, mondjuk egy felest. Az árak a hely igényességéhez képest nem elszálltak, illetve megtalálhatók az olcsóbb termékek is. Például egy korsó sört már kevesebb mint négyszáz forintért is megvehetünk. A következő, szombati halloweenpartyn pedig húszszázalékos italárkedvezmény várható.