Halloweennel hosszabb - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Kétségtelenül a Scratch Pervertsszel és mc Dynamite-tal jelentkező, Citadellán sorra kerülő Swatch This! a legerősebb buli a négynapos víkenden, de a Justmusic.fm hat várost felölelő Halloween-partyrendszere is tartogat meglepetéseket. Ezenkívül ismét találkozhatunk országjáró sztárokkal, ilyen a brit dobbasszista, Equinox, vagy az osztrák hiphopbanda, a Waxolutionists. A Süsibe ezúttal az amerikai Tigerbeat 6 emberei érkeznek Kid 606 vezetésével. Jönnek németek (a reggea-s Silly Walk Soundsystem és a breakes Rusher); a brit adag, így többek között 0=0 (dnb), Eric Sneo (techno), Oliver MacGregor (house); a török dance-dj, Tarkan, a dán psyliveact, az Orion.
Vágólapra másolva!

Péntek este újabb kiadással jelentkezik a Swatch This! a Citadellán (miközben hétfőig még látható a Kuplungban a graffiti- és streetart-kiállítás képei is). Az általában a hiphopra és a breakre építő partysorozat szervezőinek ezúttal a Scratch Pervertset (Tony Vegas, Prime Cuts, Plus One) sikerült megnyerniük, akik hozzávetőleg annyi világbajnoki címet szereztek lemezpörgetésben, mint Kolonics György kenuzásban. Velük tart a jelentős szószátyár, mc Dynamite, akit Roni Size szájaként ismertünk meg. Hazai részről ott lesz az Irie Maffia Sound System, dj Cadik, a bladerunnezes Bal, valamint a beatbox-vébébronzérmes Revolution.

A Süsibe, ahogy péntekenként lenni szokott, megint jeles vendégeket csábítottak. Ezúttal Kid606, a San Francisco-i "laptopművész" lép fel a belvárosi klubban. Vele tartanak kiadójának, a Tigerbeat 6-nek jelentősebb arcai, a szintén amerikai Drop the Lime és a kanadai Knifehandchop. A felvezetés a syrupos Mesterházy reszortja.

Megint extravagáns lesz a szokásos pénteki Dancehall Fever klubest a Trafó Bár Tangóban. Ez azt jelenti, hogy a rezidensek (dj Bosi, Krama, Biggiebwoy és mc Kemon) mellett külföldi sztárok - most a Silly Walk Soundsystem és mc Joshua, Németországból - várják a dancehall-reggea kedvelőit.

Háromnapos országjárásra indult az osztrák The Waxoultionists élő hiphopprodukciója. Csütörtökön a Gimmeshot klubestjén mutatkoztak be, majd Mangóék kíséretében pénteken a pécsi Hard Rák Caféban, szombaton pedig az ország másik végén, a debreceni RH Partyvigadóban lép fel.

Debrecen pénteken sem marad elektronikus zenei notabilitás nélkül, ekkor a brit dárenbézer, Equinox teszi tiszteletét a cívisvárosban. Az East Radience és a Soundwave közös buliján a magyarok közül például a tactile-os Longman és Bratwa kever a Klinika Moziban.

Aztán szombaton már a budapesti Trafó Bár Tangóban tűnik fel Equinox. Az ImpulseCreator beszervezte még a szintén szigetországi dobbasszusspecialistát, 0=0-t is. A felvezetést a töréspontos Ren és a szervezők embere, Panka intézi.

Még pénteken tartja negyedik születésnapi buliját az LD50 csapat az A38-on, fétisperformansszal az Art Macabrétől, divatbemutatóval, testfestéssel, piercingvásárral, festménykiállítással, a brit Goteki zenekarral és egy vad és vadító elektropunkkal.