Franz Ferdinand - Hangfalat

Vágólapra másolva!
Alex Kapranos, a  skót Franz Ferdinand zenekar énekese, nemrégiben kapott felkérést a Guardian nevű brit napilaptól, hogy cikkeket írjon az újság hetente jelentkezo gasztronómiai rovata számára. A frontember elso írása a hétvégén jelenik majd meg.
Vágólapra másolva!

A jónevű napilap hetente közli majd Kapranos beszámolóit, amelyekben beszámol a zenekar világ körüli turnéján fogyasztott ételekről, valamint ír az egykori gasztro-élményeiről, amelyeket még mint éttermi szakács szerzett Glasgowban. A Soundbites, azaz Hangfalat nevet viselő rovatban segítője lesz az együttes basszusgitárosa, Bob Hardy is, aki korábban szintén dolgozott a vendéglátóiparban. Az első írás megemlékezik majd többek között arról az esetről is, amikor a zenekar egy mexikói látogatás során a helyi konyhaművészet egyik különlegességét a vakondhúst is megkóstolta.

A második lemezével október elején kirukkoló Franz Ferdinand - a Szigetet is érintő európai turnéját követően jelenleg Amerikában koncertezik. A You Can Have It So Much Better címet viselő album október harmadikától lesz kapható a hazai boltokban.

Neon Music