Earthdance: Szegvár helyett a mindszenti termálfürdőben

Vágólapra másolva!
Idén tizenegyedik alkalommal, Magyarországon pedig most negyedszer rendezik meg az Earthdance-t, a világ legnagyobb szimultán zenei rendezvényét. A jótékonysági party, melyet a világ több mint száz városában egyszerre tartanak, ezúttal szeptember tizenhetedikére, azaz most szombatra esik, magyarországi helyszíne pedig Szegvár helyett Mindszent.
Vágólapra másolva!

Az Earthdance célja a béke közvetítése mellett humanitárius segítség is. A rendezvények bevételeit alapítványok, kórházak és különféle, hátrányos helyzetűekért dolgozó egyesületek javára ajánlják föl minden országban.

A magyar Earthdance-csapat tavaly a Bethesda Gyermekkórház, idén pedig a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete számlájára utalja a belépőkből befolyt összeget.

A party középpontjában a Prayer for Peace című szerzemény áll, melyet a világ ötven országának több mint százhúsz városában egyszerre, helyi idő szerint pontban éjjel egy órakor játszanak majd le.

Azért, hogy lélekben összekösse a világ különböző pontjain táncolókat, és hogy - a szervezok szavaival - "néhány pillanatra megteremtse az egységet a béke jegyében".

A szegvári buli nagyszínpadának nemzetközi sztárvendége az izraeli Star-X nevű formáció lesz. A magyar psy-szcéna képviseletében szintén live-val jön a Quantum State, Scoofy, a Maitreya és a Big Bacterial.

Forrás: [origo]

Az argentin Manuel dj-szettel érkezik, csakúgy mint Danger, Boohna, Danee, Nuon és még sokan mások. Lesz persze chillout-színpad is, különleges dekorációval és chai-teázóval.